Reni és Cortez Egyedül, Szilveszter után összejönnek 2/2 Cortez szemszöge

2.9K 62 11
                                    

December 31., csütörtök

Csak megrántom a vállam, Reni viszont közli, hogy fázik. Az arcát fürkészem, hogy kiderítsem milyen érzések kavarognak benne az előbbi csókunkkal kapcsolatban. De nem sok mindent árul el a tekintete. A szemezésünket az apja érkezése zavarja meg, aki a kocsijából kiszállva rögtön bombázni kezdi Renit a kérdéseivel.

- Hol a kabátod? Miért sírsz? Fiúk, ti mit kerestek itt? De először is, mi történt?

- A kabátom a ruhatárban van - feleli. Majd jön a taxi sofőr.

- Maga fogja kifizetni a fuvart? Mert, várakozok itt egy ideje, szilveszter van, tiszta deficit az estém. - panaszkodik. Igen uram, jelenleg pont ez a legnagyobb problémánk.

- Ki jött taxival? - kérdezi Reni apja, aztán kibújik a kabátjából és Reni hátára teríti.

- Mi. De annyira siettünk, hogy kabátot sem hoztunk.

- Kifizetne végre? - förmed rá Reni apjára a sofőr.

- Hogy képzeli, ül az autóban és nézi, ahogyan a gyerekek megfagynak? - szól vissza a sofőrnek.

A taxis nem hagyja annyiban ezt, és a két a férfi őrült vitába kezdet, mindkettő a saját igazát hajtogatja. Mi hárman pedig csak állunk ott csendben. Majd Reni apja betessékel minket a kocsijába, hogy ne fagyoskodjunk tovább. És hirtelen eszébe jut Virág.

- Hol van Virág?

- Nem tudom - suttogja Reni válaszul, félve az apja reakciójától. Jogosan.

- Mi az, hogy nem tudod? Renáta, együtt engedtünk el titeket! Hol van? - rivall rá az apja.

- Elment Doriánnal, nem tudom, nem találtam meg! - És Reni újra sír. Nagyszerű.

Újra vitába keveredünk, Ricsi Virágot védi én Renit az apja tudni akarja, hol van Virág és Dórián, a sofőr a pénzét akarja. Végül Reni apja kifizeti a taxitst, aki végre elhúz, de a helyére megérkezik Virág anyja, aki mint sem sejtve a koncertről érdeklődik. Feltűnt neki, hogy a lány a nincs velünk. Őrült telefonálgatásba kezd, de se Virágot se Dóriánt nem éri el.

- De ne értem, miért engedted, hogy elmenjen? - szegezi a kérdést Reninek az apja. Peresze, őt kell hibáztatni rögtön. Pedig a lány semmiről sem tehet.

- Én nem engedtem! Egyszerűen eltűnt, amikor vége lett a koncertnek! Kerestem! Még a ruhatárból sem tudtam kivenni a kabátom! - magyarázza Reni és újfent sírva fakad. A szívem megszakad, hogy ennyit látom sírni. Nem elég, hogy legjobb barátnője lelépett a helyről a pasijával, anélkül, hogy szólt volna Reninek, vagy megkereste volna, hogy odaadja azt a hülye ruhatár bilétát, még az apja is őt hibáztatja.

Reni apja beparancsolta őt a kocsiba, mi Ricsivel pedig hallgatjuk a szülők veszekedését. A nagy vita közepébe csöppen az éppen megérkező síró Virág. Akin láss csodát, van kabát. Bezzeg a sajátját ki tudta kérni. Reni ki akar szállni a kocsiból, de az apja nem engedi. Virág anyja átöleli a pityergő lányt és beszállnak a kocsiba. Ricsi hirtelen utána indul, de megfogjuk a karját és visszahúzzuk.

- Elég volt ennyi balhé mára - mondom halkan.

Mindhárman beszállunk a kocsiba és elhajtunk a hely elől. Reni mögött ülök a hátsó ülésen, azt várom, hogy mikor néz hátra, vagy hátha a visszapillantóban elkapom a tekintetét. De semmi. Reni apja Zsoltiéknál tesz ki minket. Mikor megérkezünk Dave jön ki a kapun, nyomában Zsoltival. Őt pedig követi a vendégek fele. Reni apja még most sem engedi a lányát kiszállni az autóból, ezzel elveszi a lehetőséget tőlem is, hogy beszélhessek vele. Ez valószínűleg már a büntetése része. Valahogyan meg kell beszélnünk, ami köztünk történt, még ma. Szeretném tisztázni, ha már így alakult nem tagadnám tovább, amit iránta érzek és remélem, ő sem fogja. Kiszállunk a járműből, Reni apja lép oda hozzánk.

Hogy Lett Volna Ha... Szjg [BEFEJEZETT] Where stories live. Discover now