Reni és Cortez összejönnek Barátok március 16 1/1 Cortez szemszöge

3.7K 61 7
                                    


Sziasztok! Igen, tudom, majd' egy hónapja nem volt új rész, nézzétek el ezt nekem! Ehhez a részhez jó szórakozást. Írjátok kommentben, hogy tetszett.

Puszi!

Március 16, kedd

Mit is mondjak a mai nap... sok minden változott bennem kb egy pillanat alatt. Na, de kezdjük az elején. A hosszúhétvége úgy telt, mint más tízedikes srácnak. Reggelente amíg csak lehetett aludtam. Olyan tizenegy és dél között a Nagyi mindig feljött, hogy kirángasson az ágyból. A Nagyi... a szemem még mindig könnybe lábad, ha rágondolok. Mondtam, hogy sok minden változott bennem.

A napok nagy részét videojátékozással töltöttem. Hol egyedül, hol Ricsiékkel. És éjjelente sokáig beszéltem Skype-on a kinti haverjaimmal. nem mind ha egy sima iskolai napon nem csinálnám ugyan ezt.

A suliban irodalmon Kardos kitaláljátok, hogy kit nézett ki magának a mai felelésre? Hát persze, hogy engem. Miután kiköpette velem a rágómat, közölte, hogy meg fog buktatni év végén. Buktasson, nagy dolog, legalább nem kell Reni hátát néznem többet. Mert ugye nekem már csak az maradt. De akkor azt a kevés alkalmat is elszalasztanám, amikor az arcát is láthatom.

Amúgy Reni súgott, és értettem is a választ, de direkt nem fogadtam el. Inkább kapjak egyeset, mint hogy azt higgye, barátok vagyunk.

Azt hittem, hogy megúsztam ennyivel a mai napot. Tévedtem, hát persze. Amikor lementem a konyhába, hogy igyak egy kólát, kivel látom beszélgetni a Nagyit? Igen, Vele. Sejtettem, hogy az irodalomról akar beszélni, de ezt megtehetné a suliban is.

- Jó, csak azért jöttem, hogy ne csináld már! - kezdte

- Mit?

- Nem kell, hogy jóban legyünk. Nem kell, hogy beszéljünk egymással. Nem érdekel! De ha súgok órán, legalább fogadd el a segítségem! - mondta emelt hangon, mintha annyira fontos lenne neki, hogy megbukok vagy sem.

- Nem kell a segítséged - erre nem nagyon tudott mit mondani-

- Rendben - válaszolta, nemtörődöm stílusban. Hátat fordított nekem és kifelé indult. C, hagyd el menni! Hagyd elmenni! De képtelen voltam elengedni. Untánna mentem, már a kocsibejárón volt.

- Miért jöttél?

- Mert nem akarom, hogy megbukj. Mert terveid vannak a nyárra. Mert ha pótvizsgáznod kell, akkor nem tudsz elutazni, hanem végig korrepetálásra kell járnod! És akkor hiába tanulsz portugálul, nem fogsz tudni elmenni, vagy ha igen, akkor évet ismételsz. - Na, jó tényleg nem értem miért fontos ez neki annyira.

- Nem kell ezzel foglalkoznod - de legbelül nagyon is jól esett, hogy foglalkozik vele.

- Igen, tudom! És tudod mit? Mindenkinek igaza van! Miért is akarok segíteni?

- Ki mindenkinek? Neményinek? - Neményivel rólam beszélgetnek?

- Például neki!

- Akkor hallgass rá. Egyébként senki nem kérte, hogy ide gyere. - Abban a pillanatban megbántam, hogy ezt kimondtam. Megbántottam, láttam rajta, hiszen nem szólt egy szót sem csak lenyomta kilincset. Nem mehet így el. mondanom kellene valamit.

- Reni, várj! - erre hátrafordult. - Bocs. - Tudom ez iszonyat kevés, de ennél többet nem tudtam kisajtolni magamból. Ki akartam találni valamit, de ekkor zajt hallottam bentről. Valami üveg összetört. Intettem Reninek, hogy várjon és bementem a házba.

Hogy Lett Volna Ha... Szjg [BEFEJEZETT] Where stories live. Discover now