Reni és Cortez Remény, december 14-én összejönnek 1/1 Cortez szemszöge

3.9K 71 4
                                    

December 14, kedd

A reggeli ébredés elég nehezen ment ma, az éjjel iszonyú szélvihar tombolt, alig bírtam elaludni. És amikor végre sikerült aludnom pár órát a Nagyi beront a szobámba, hogy kelljek fel, mert el fogok késni. Az éjszakai viharos szél reggelre sem csendesedett és a fáradtságomhoz még egy jó kis migrén is társult. Csak hogy tutira jól induljon a reggelem. Nagy nehezen lezuhanyoztam, felöltöztem és a táskámmal a vállamon mentem le a konyhába.

A hűtőhöz lépve kivettem egy kólát, majd a Nagyihoz fordultam és adtam egy puszit a homlokára. Amióta tavasszal kórházba került, nagyon igyekszem, hogy ne legyen gondja velem. És próbálom a tudtára adni (a magam módján), hogy mennyire szeretem és hálás vagyok neki azért, hogy vele lehetek és gondomat viseli.

A kólával bevettem két fájdalom csillapítót, aminek a láttán a Nagyi csúnyán nézett rám. Ezután elköszöntem tőle és elindultam a suli felé. A szokásos tempómból kénytelen voltam visszavenni, mert szembeszél fújt. Amikor a sulihoz értem egy lélek sem állt a lépcső előtt, nyilván ennyire azért nem hülyék.

Nem sokkal utánam érkezett meg Reni a terembe, valami bejgli szerűt kínálgatott körbe. Szegény Macu lett a bejgli egyetlen áldozata, persze ő nem tudott semmit arról, hogy Reni anyukája és a sütés elég távoli fogalmak.

- Csukjátok be, megfagyok – kérte Reni Andrist és Robit, miközben a padjában olvasott. Nem értem, hogy gondolta ezt a két rocker. Ilyen ítéletidőben kinyitni azt az ablakot.

- Mindjárt – felelték hanyagul és visszamentek a helyükre.

Ezután a terem ajtaja hangosan bevágódott, Reni riadtan kapta fel a fejét, erre Kinga üvölteni kezdett a fiúkkal, hogy zárják már be az ablakot. Mielőtt ez megtörténhetett volna a Reni feletti ablak becsapódott. Annyira hirtelen történt minden, láttam, ahogy az ablakot behúzza a szél és hál' Istennek az agyam gyorsan kapcsolt, ha becsapódik az ablak és kitörik az üveg a szilánkok nagy része Reni testébe fúródik. Hirtelen egy kép jelent meg a lelki szemeim előtt: Reni vérbe fagyva fekszik a padlón, amit üvegszilánkok borítanak és bőre minden milliméteréből üvegdarabok állnak ki.

Gyorsan felpattantam a helyemről, Renihez léptem erősen megfogtam a karját felrántottam a székről és ellöktem. A következő pillanatban Reni padját és a padlót is a kitört ablak darabkái borították. Az egész osztály döbbenten bámult a kitört ablakra és Renire. Ő ott állt lefagyva. Próbálta felfogni, hogy mi is történt. Igen, megmentettem az életed!

A kitalált francia barát sztori után nagyon haragudtam rá. De abban a pillanatban ez nem számított. Ez a tettem azt hiszem megmutatta, hogy mit érzek valójában. Hogy igen tényleg rosszul esett, hogy ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy nem akar velem lenni, kitalált egy kamu francia srácot, hogy lekopjak róla. De szeretem, még mindig. Ha akarnám, se tudnám tagadni. A történtek után már nem. Ebben a pillanatban a gondolat, hogy ezt talán ő is látja az után, amit érte tettem az előbb, csak egy másodpercre futott át az agyamon.

- Basszus, Ren Jól vagy? – kérdezte Ricsi, aki elsőként eszmélt fel a történtek utáni sokkból.

- Aha - válaszolt Reni remegő hangon.

- Úristen! – Reagált következőnek Virág.

A következő másodpercben Reni megmozdult. Olyan dolog történt, amire nem számítottam. Rám vetette magát és átölelt. Épphogy feleszméltem a döbbenetből, hogy Reni az előbb majdnem meghalt a szemem láttára. Máris jön a következő sokk. Viszonoztam az ölelését, az arcát a mellkasomba temette és sírni kezdett. Szerintem most jött rá, hogy egy perce még az élete egy hajszálon függött. Zavartan simítottam meg a hátát, hogy megnyugtassam. De agyban valahol máshol jártam. Próbáltam elhessegetni a gondolatot, hogy végre ráébredt, hogy mennyire szeretem. Nem, C ne éld bele magad! Annak sosincs jó vége. Csak hálás, azért ölelt meg. Talán azt sem tudja mit csinál, mert még mindig a történtek hatása alatt van. Ahogy én is.

Hogy Lett Volna Ha... Szjg [BEFEJEZETT] Where stories live. Discover now