·beklenmedik buluşma·

1K 81 52
                                    

Draco erken uyanmaktan nefret ederdi. Önceki gün geç saatlere kadar partide olduğu halde, yine de hava aydınlanırken uyandı.

Ah evet, parti. Draco uzun zamandır kendini bu kadar salmamıştı. Tüm gece sohbet, dans ve eğlenceyle geçmişti. Aslında Draco, Daphne ve birkaç eski arkadaş ile biraz oyalandıktan sonra eve dönmeyi planlamıştı. Ama aksine parti bittiğinde bile orada kalmaya devam etmek istemişti.

Daphne gece bitene kadar ortalıklarda görünmemişti. Ama kız kardeşi Astoria tüm gece Draco'nun yanındaydı. O aklına gelince Draco istemsizce gülümsedi. Ed denen o herif yüzünden gece kötü başlasa da zaman ilerledikçe ikisi muhabbeti ilerletmiş, dans bile etmişlerdi. Draco gözlerini kapatıp anıların tadını çıkardı.

Kızın gülerken kısılan gözlerini ve göğsüne bir çiçek gibi bastırdığı ellerini düşündü. Şakalarıyla, kahkahasıyla, dudaklarını büzüşüyle, hafif kibirli hatta birazcık küstah bir hava sezilen bakışlarıyla Draco'yu gerçekten etkilemişti. Draco o dans ederken ayaklarının zarif hareketlerine ve vücudunun aldığı şekillere hayran kalmıştı. İtiraf etmek istemiyordu ama kızdan gerçekten hoşlanmıştı. "Sana mektup yazarım," demişti Astoria ayrılırken. Draco'nun karnında bir şeyler harekete geçmiş gibiydi.

Draco şapşal gibi sırıttığını fark etti. Kafasını sallayarak yüzünü pencereye döndü. Tabiki baykuş falan yoktu. Sabahın bu saatinde Astoria henüz uyuyor olmalıydı.

Kahvaltıya indiğinde annesini mutfak masasında gazete okurken buldu. Onu yanağından öperken "Sizin arazi işi hallolmuş." dedi annesi. "Baban ve Mr Greengrass dün partide izni almışlar. Bugün çalışmalara başlıyorlarmış." Draco kafasını salladı. Hiç girişmek istemediği bir işti. Hemen yemeğini yiyip ortalıktan kaybolmayı düşündü. O esnada babası cübbesini giymeye çalışarak mutfağa daldı. Draco'ya bakarak "Sonunda kalkmışsın." dedi. "Bugün Greengrass geliyor. Planları gözden geçirip araziye geçeceğiz. Sen de geliyorsun." Draco gözlerini devirdi. "Sana da günaydın baba." Babası aceleyle masaya oturdu. "Boşver günaydını şimdi. Çabuk ye yemeğini, birazdan burada olur." Draco sinirle soludu.

Onlar hala kahvaltıdayken ev cini, peşinde Mr Greengrass ve -Draco beyninden vurulmuşa döndü- Astoria ile göründü. Draco onu görmeyi beklemiyordu ama bu kalbinin bu kadar hızlı atması için geçerli bir sebep değildi. "İyi günler," dedi Mr Greengrass. Narcissa'yı başıyla selamladı. Astoria da gülümseyerek babasını taklit etti.

Lucius ayaklandı. "Hyperion, iyi oldu erkenden geldiğin. Hemen çalışma odasına geçip başlayalım." Narcissa onu durdurdu. "Olur mu öyle? Hyperion, bir şeyler içseydiniz." Mr Greengrass gülümsedi. "Başka zaman, Narcissa. Şu işi bir an önce halletmek istiyorum. Ama kızım size katılabilir." Astoria "Çok sevinirim," diyerek onayladı.

O masaya doğru hareketlenirken, Lucius Draco'ya gelmesini işaret etti. "Aslında," dedi Astoria, sandalyenin arkalığını kavrayarak "Draco bana etrafı gezdirir diye düşünmüştüm. Burası son geldiğimden beri çok değişmiş. Sanırım bir kış bahçeniz var. Görmeyi çok isterim." Draco'nun kalbi yerinden çıkacakmış gibi atmaya başladı. Tamam, kızdan hoşlanmıştı ama bu kadar heyecanlanmak fazlaydı artık. Lucius'un kaşları havaya kalktı. "Peki, madem hanımefendi öyle istiyor. Araziye geçerken sana haber veririm." Ve suratına bir sırıtma yerleştirerek mutfaktan çıktı. Draco o ifadeyi kimsenin görmediğini umdu.

Narcissa gözlerinden parıltılar saçarak Astoria'ya çay ikram etti. 'Oh ne güzel,' diye düşündü Draco, 'dün de dans ettiğimizi gördü ya, kesin birlikte olduğumuzu sanacak.'

Kadınlar konuşurken, daha doğrusu Narcissa çaktırmadan Astoria'yı sorguya çekerken, Draco farkında olmadan onu izliyordu. Üzerinde lacivert bir elbise, boynunda pırlantalı bir kolye vardı. Güneş ışığı saçlarında altın parıltılar oluşturuyordu. Konuşurken ellerini kullanma şekli büyüleyiciydi. Draco birden ne yaptığını fark etti. Telaşla başka yöne döndü. 'Boş hayallere kapılma sakın,' diye içinden azarladı kendini. Annesi ona göz kırparken "Hadi dışarı çıkalım." dedi Draco. Biraz daha oturursa annesinin pot kıracağını emindi.

emerald · drastoriaWo Geschichten leben. Entdecke jetzt