·kutlama ve şöhret·

756 54 29
                                    

Bakanlığın tüm büyücüler için düzenlediği bir araya geliş bu yıl Astoria'nın doğum gününe denk gelmişti. Geçen yıl kendi rızasıyla katılmayan Astoria bu yıl Draco'yla birlikte katılacağı için oldukça hevesliydi. Hazırlıklar için günlerini harcarken planladıkları üzere ailesine evleneceğini duyuracağından ayrıca heyecanlıydı.

Annesi ve babası erkenden çıkmıştı. Daphne ise Astoria'nın tahmin ettiğine göre onlar sürpriz bir kutlama düzenlerken Astoria'yı oyalamakla görevlendirilmişti. Astoria kıyafetinin son dokunuşlarını yaparken Draco onu almaya geldi. Astoria'nın serin akşam esintisinde üşümemesi için yanında bir de pelerin getirmişti. Daphne onun bu jestine tiksintiyle dil çıkarırken Astoria onu görmezden gelip Draco'ya sarıldı.

"Sen biraz daha mı makyaj yapsan," diye takıldı Draco Daphne'ye. Daphne ona öyle bir baktı ki başkası olsa çoktan korkuyla bir köşeye sinmişti bile. Ama Draco daha da bastırdı. "Son zamanlarda sanki biraz da kilo almışsın."

Daphne'nin rengi kırmızıya dönmeye başladı. "O kadar sinir bozucusun ki, Astoria'nın yanında çirkin görüneceğini bilmesem şimdiye o iğrenç saçlarını yakmıştım!" Topuklarını vura vura kapıya yürürken, "Ben gidiyorum," diye bağırdı, "Sen de oyalanma Tori!" Draco onun arkasından alaycı alaycı gülerken Daphne kapıyı çarpıp çıktı.

Astoria ikisinin ilişkisinin eski günlerindeki halini aldığını görünce sevinmeden edemedi. Daphne'nin Draco hakkındaki endişelerinin azaldığını fark etmişti. Draco da aileye girmeye hazırlanan bir damat havasına çoktan bürünmüştü. Ailenin henüz bundan haberi yoktu tabii.

"Annemlerle konuştum," dedi Draco. "Bugünün senin doğum günün olduğunu, beraber kutlayabilmemiz için sizinkilerle oturmalarını söyledim. Babam başta biraz sızlandı ama kabul etti."

"Harika," dedi Astoria, "Kutlamanın ardından da nişanlandığımızı açıklarız."

Draco heyecanla gülüp Astoria'yı kucakladı. Ardından geriye çekilip onu incelerken, "Mükemmel görünüyorsun," diye fikrini belirtti. Yaklaşıp onu öperken elleri Astoria'nın beline kadar açık olan sırtını boydan boya taradı. Onun bir yaramazlık peşinde olduğunu fark eden Astoria güldü. "Dur bakayım," dedi, "Yetişmemiz gereken bir davet var."

Draco geriye çekilirken elleri hala Astoria'nın sırtında geziniyordu. "Ama," dedi dudaklarını büzerek, "Ortam şahane, bence bu fırsatı değerlendirelim." Parmağını ona doğru sallayan Astoria pelerinini sırtına geçirip son kez aynaya bakmak için arkasını döndü.

Draco ise evden çıkana kadar mızmız bir çocuk gibi sızlanmaya devam etti.

Vardıklarında hava yeni kararmaya başlamıştı. Salona bir merdivenden inilerek giriliyordu. Bu da demekti ki içeri girdiklerini herkes görebilecekti. Pek hoş. Ayrıca içeride mutlaka Gelecek Postası muhabirleri de vardı. Yarın gazetedeyiz, diye düşündü Astoria sinirle. Evlere şenlik.

Tahmin ettiği gibi onlar merdivenin başında durup salonu süzerken pek çok yüz onlara döndü. Daphne salonun ortalarında bir yerden onlara el sallıyordu. Astoria Draco'nun ona uzanan elini tutup o tarafa doğru hareketlendi.

Aileler bir masada toplanmıştı. Astoria Malfoy'lara selam verirken Draco da Greengrass'lara saygıyla bir reverans yaptı. Draco Astoria'ya sandalye çekerken Narcissa "Mutlu yıllar," dedi Astoria'ya. Astoria şaşkınlığını gizleyemedi. Narcissa'nın ona uzattığı süslü kutuyu alırken Draco'nun yüzünde minnettar bir gülümseme gördü. Narcissa'nın gözleri de Astoria'nın parmağındaki zümrüt yüzüğe takılmıştı. Astoria hafifçe boğazını temizleyerek ilgiyi yüzükten elindeki kutuya çekti.

emerald · drastoriaWhere stories live. Discover now