7. dio

182 10 0
                                    

Zayn me odveo na jezero i bilo je prekrasno. Cijelu večer smo pričali i smijali se. Shvatio je da me mešto muči. Rekla sam mu o knjigi koju sam našla kod Ele. Umirio me rekavši da tako što ne postoji već da su to nekakve besmislice koju današnji tinejdžeri čitaju. Mislim, znala sam da ne postoji nešto kao što su vampiri, ali svejedno sam bila zabrinuta.
Na jezeru smo bili cijelu večer. Gledali smo zvijezde, bilo je prekrasno krenuli smo kući u zoru kad je počelo izlaziti sunce.
Pričala sam s njim o poslovima koje radim. Može se reći da je on bogataš ali dobar haha. Kako se kako se moglo primijetiti sa prijateljem koji ima veze u klubu, sa ravnatelj iz moje škole, on ima veze gotovo po cijeloj državi tako da mi je i sredio jedan poslić koji je dobro plaćen pa ću odustati od dostavljanja novina i neću više raditi u pet shop-u i u klubu zato što je ovaj posao stvarno dobro plaćen tako da ne moram raditi 100 poslova već ću raditi kao tajnica u jednoj firmi od njegovog rođaka, više kao pomoćnica.

Došla sam kući mama je naravno bila razvaljena. Odlučila sam uzeti stvari u svoje ruke iako sam bila jako umorna. Probudila sam mamu i stjerala je u njezinu spavaću sobu da tamo spava, a ne ovdje na kauču.
Bacila sam sav alkohol koji je bio u kući i cijelu kuću očistila i pospremila, tek tada sam otišla na spavanje.

Spavala sam par sati i primila se u učenja. Približavao se kraj mog školovanja tako da sam se primila učenja zato što su mi ostala još dva ispita i onda je škola za mene gotova.
Cijelo vrijeme sam mislila o Zaynu i našem izlasku. Mislim da sam se čak počela zaljubljivati.

Nakon učenja sišla sam dolje do mame. Ležala je na kauču, žalila se na glavobolju, skoro me poslala da kupim alkohol ali naravno da sam je pitala je li pri zdravoj pameti i da kreće na odvikavanje. Ili će krenuti na moj način ili ću ju smjestiti u ustanovu koja je zadužena za to.

Kako sam sredila kuću, školu, a i mamu mogu reći, odlučila sam nazvati Elu da mora hitno doći kući. Mislim nije se ništa posebno događalo ali sam je pozvala malo da popričamo, nisam je vidjela već par dana zato što spava kod prijateljice pa da se malo družimo.

Zvala sam je najmanje pet puta i nije se javljala. To me stvarno zabrinulo pa sam odlučila otići do Tris, Zaynove sestre, možda je i on kod kuće. Pozvonila sam te čula kako Tris trči po stepenicama. Bila je sva zadihana i skroz je problijedila kad je otvorila vrata. Pitala sam ju što je bilo, zato što sam se stvarno zabrinula da se nije ništo dogodilo.

"N n n-išta" zamuckivala je od straha

Čula sam kako je nešto palo, baš je jako lupilo. Otrčala sam po stepenicama do sobe iz koje sam čula zvukove, pretpostavljam da je to soba od Tris.
Ela je ležala na podu, Tris je brzo dotrčala zamnom.

"Što se ovdje događa?!" Eli je išla krv iz zapešča, soba je bila skroz zatamnjena, rolete spuštene, posvuda svijeće, pre jezivo.

"Ništaa samo smo se igrale" rekla je Tris i pomagala mi je da podignem Elu na krevet.

"Pa očito nije ništa, čeg ste se to igrale..daj mi mobitel da zovem hitnu."

"ZAAAAAAYN!!" umjesto da mi doda mobitel Tris je zvala Zayna.

Zayn se stvorio brzinom svjetlosti ne znam uopče odakle.

"Dovraga što vi izvodite?" došao je do Ele, ugrizao se za ruku i dao joj svoju krv. Nisam znala koji vrag se događa, odvratno. Počela sam vikat na njega i skoro pala u nesvijest kad sam vidjela da Eli zacjeljuje rana i ona se budi.

Gledala sam u Zayna i pitala ga koji kurac se događa.

"Hej, samo se smiri okej" pogledao me svojim prekrasnim plavim očima i rekao "zaboravi da se išta od ovoga dogodilo, došla si ovdje po Elu da dođe kući i sve je bilo u redu."

"Ela mislila sam da dođeš malo doma danas, izgleda kao da si se iselila."rekla sam joj i čak se složila s time i krenule smo doma.

In Love With a VampireWhere stories live. Discover now