12.dio

131 9 0
                                    

Ujutro sam se probudila sa ogromnom glavoboljom i mučninom. Ne znam kako sam uopće došla doma. Na mobitelu sam imala zabrinute poruke od cura da se javim čim se probudim da znaju da sam dobro.
Jedva sam držala oči otvorene.
-Prokleti Jack Daniels, nikad više ni kapi. Pomislila sam. Skupljala sam snage da odem do kupaonice ali sam se vratila na spavanje. Spavala sam do 6 sati popodne. Probudila sam se kao nova. Otišla sam pod tuš, osjećala sam se kao ponovo rođena kad je hladna voda skidala svu prljavštinu s mene.
Obrisala sam se, obukla i svezala kosu u ručnik te otišla do kuhinje. Naravno, nitko nije ništa skuhao. Frižider prazan.
Uzela sam telefon i naručila pizzu. Ljudi su već znali narudžbu jer to je ono na čemu u posljednje vrijeme preživljavamo. Mislim da je kuća prazna, mama bi trebala biti ma poslu, ako ga uopće još ima. Za Elu stvarno nemam pojma gdje je. Ni nju nisam vidjela već duže vrijeme. Mi kao da ni nismo obitelj.
Kad je pizza stigla uzela sam je u svoju sobu, uključila film na laptopu i uživala.
Gledala sam romantični film i isplakala dušu iz sebe. To je to. Idem k Zaynu.
U pidžami, šlapama sjela sam u auto i vozila se do Zayna. Primila sam za kvaku i pokušala otvoriti vrata ali bila su zaključana. Pozvonila sam jednom, pa dvaput, pa triput, ali nikog nije bilo kod kuće. Zvala sam Tris, kao nisa htjela njega zvat da bude neko iznanađenje. Baš će se iznenadir kad me vidi ovako u piđami neurednu. Ajde bar sam otuširana.
Tris je rekla da je već tjedan dana u kućici na planini.
- Je li mogao dalje otići, ni ne znam put do tamo. Odlučila sam se osloniti na GPS, valjda neć zalutati.
Nakon 2 sata stigla sam ispred male drvene kućice. Bio je mrkli mrak vani. Nisam ni kucala samo sam otvorila vrata. Kuća je bila u kaosu, prazne boce alkohola, prljavi tanjuri, Zayn je ležao na kauču sav u rasulu. Kad me vidio odmah se ustao i počeo se opravdavati za nered.

"Šuti" rekla sam. "Volim te i želim provesti vječnost s tobom. Učinit ću to."

"Stvarno??" progovorio je sav zbunjen "Ne moraš ako to ne želiš, ali nemoj me ostaviti opet samog ako to stvarno ne želiš. Nema veze ako si ti čovjek. Volim te takvu kakva jesi"

"Nikad ništa nisam željela kao ovo."

  
                                       ***

Zajedno smo pospremili kuću i večerali. Napravio je pre finu piletinu sa umakom i tjesteninom. Za prste polizati. A ja kao poseban gost, dobila sam crno vino uz dodatak njegove krvi. Popila sam to na eks. Vino je bilo ukusno, a krv nisam ni osjetila.
"Onda, kako ću ja umrijeti?"

"Mislim da bi najbolje bilo da ti slomim vrat,  najjednostavnije, a i brzo si gotova." Nasmijao se dok je vidio mene kako sam se uspaničila. "Hej, smiri se. Znaš da nikad nebih načinio nešto da te povrijedim. Samo se opusti." Nježno me poljubio.

Probudila sam se u krevetu, čula sam kako Zaynu kuca srce, ležao je kraj mene. Doslovno sam mogla čuti muhu koja leti u prizemlju, a ja sam na prvom katu.

"Ej, budna si." Zayn je prekinuo moje misli "kako se osjećaš?"

Šutila sam par sekundi pa sam rekla "Osjećam jaku glad. Sve je..."

"Pojačano?" prekinuo me

"Da"

"Sad kad si vampir, svaka emocija će ti biti pojačana. Ne znam jesi li primjetila koliko bolji sluh imaš. A užasno si gladna jer si u tranziciji. Ako se ne nahraniš umrijet ćeš, tehnički, već si mrtva al ćeš onda za stvarno umrijeti. Uglavnom tek kad se nahraniš ćeš baš biti vampir."

Zvonilo mi je u ušima od njegovog blebetanja, samo sam željela nečiju krv.

"Ovdje više nemamo ni trunčice ljudske krvi tako da idemo natrag u grad, a i moramo prije zore stići da ti nabavimo daylight ring, inače nećeš moći na sunce."

Sjeli smo u auto, mislila sam da ću umrijeti od gladi. Jedva sam čekala da stignemo. Stali smo na benzijskoj. Zayn je natočio benzin i krenuo platiti. Ja sam već izgubila zdrav razum, sve što sam mogla osjetiti je bila krv i kucanje srca čovjeka koji je bio za blagajnom. Nisam imala kontrolu nad sobom i dok je Zayn uzimao čokoladu ja sam uzela stvar u svoje ruke. Zarila sam zube u prodavačev vrat i mogla osjetiti finu, toplu krv. Zayn čim je vidio me pokušao zaustaviti ali je bilo prekasno. Ubila sam ga.

In Love With a VampireWhere stories live. Discover now