14.dio

143 9 0
                                    

Zayn P.O.V.
Prošlo je već tjedan dana i nikako nisam mogao doprijeti do nje. Izgladnio sam je, dao sam joj jednu čašicu krvi na dan kako se ne bi osušila. Ne znam više što bih.
Navečer sam uzeo kokice i gledao komediju na TVu. Već sam krenuo na spavanje kad sam se sjetio što bih mogao pokušati. To mi je zadnja nada i mislim da bi moglo biti uspješno.
Sišao sam do podruma i vidio je kako leži na podu sva blijeda i iscrpljena.

Lauren P.O.V.

Došao je moj mučitelj. Bila sam tako slaba j gladna. Počeo je otključavati teška željezna vrata. Što će sad pokušati? Ili je napokon odustao.

"Rekla sam ti da ti neće uspjeti." rekla sam zadovoljno misleći da će me pustiti ali je ušao unutra i zaključao vrata za sobom. "Došao si mi praviti društvo? Malo si dosadno društvo, ali istrpjet ću te."
Nije ništa odgovorio, stavio je ruke na moju glavu i predamnom su mi se počele prikazivati nekakve slike.
Vidjela sam Elu. Nosila je crnu dugu haljinu, imala je ogromne podočnjake i licem su joj tekle suze. Bila je na groblju. Na nadgrobnom spomeniku bilo je ime mog oca  Anthony Hale, ali ispod njegovog imena bilo je žensko ime. Jennifer Hale. To je bila moja majka.
"Što to izvodiš? Prestani!! Pokajat ćeš se zbig ovog. Miči se iz moje glave!!" počela sam se opirati, ali bila sam pre slaba pošto nisam jela već neko vrijeme.
Vidjela sam novu sliku u glavi. Mamu kako se opija,a Ela se pokušava izboriti s njom.
- Moram im pomoći. -pomislila sam
Briznula sam u plač, Zayn je shvatio da su se moje emocije vratile. Zagrlio me i počeo tješiti.
"Ja....tako mi je žao... Molim te oprosti mi.. Što sam ti sve rekla...Oni ljudi.. Koliko sam ljudi ubila..." gušila sam se u suzama i u toj krivnji što sam sve napravila.
"Ej, nemoj se koncentriati na to što si učinila. Ostavi to iza sebe. Hajde idemo gore u topli krevet."
Popeli smo se u dnevni boravak, sjela sam na kauč. Zayn mi je donio vrećicu krvi. Gadila sam se samoj sebi.
Legla sam u njegov zagrljaj i tako zaspala.

                                    ***

Kad smo se probudili dogovorili smo se da ćemo doručkovati i onda otići do grada. Ja ću otići k svojima, a on k njegovima doma.
Jedva sam čekala doći doma. Pokušat ći popraviti odnose među nama trima. Već znam kako ću pomoći mami u borbi s alkoholom, a za Elu ću se već morat potrudit da se zbližimo.
Putem sam razmišljala kako ove dane "bez ljudskosti" moram ostaviti iza sebe i potruditi se da se to više ne ponovi. Svi imamo uspone i padove.
Zayn me ostavio pred kućom htio je biti samnom ali rekla sam mu da ću se sama pobrinuti za sve. Poljubili smo se na odlasku i dogovorili se da ćemo se sutra vidjeti.
Kuća je bila je u totalnom kaosu. Ela je još spavala naravno, bilo je 12 sati. Mama ko mama, ni ona sama ne zna gdje je, vratit će se za par sati u užasnom stanju.
Bacila sam se na posao, počistila sam cijelu kuću od poda do stropa. Sav alkohol sam lijepo pospremila u vitrinu, inače bih ga izlijala u wc školjku,ali sam toliko sigurna u svoju taktiku odvikavanja od njega da znam da će se mama moć kontrolirati.
Kad sam već sve počistila mogla bih i skuhati nešto. Tko zna što je Ela jela dok me nije bilo. Mislim, nije da sam neki profesionalni kuhar, ali je bilo donekle jestivo što sam nam znala pripremiti. Tražila sam recepte na internetu i odlučila napravii tortilje. Da, naravno. Otvorila sam frižider i bio je skroz prazan. Bilo je već 14 sati. Ela se sigruno probudila. Ostavila sam smišljanje ručka i popela se na kat. Ušla sam u Elinu sobu koja je bila sva zabarakadirana. Rolete spuštene, vjerojatno su spuštene od kad je Ela u ovoj sobi. Digla sam ih i svjetlo je obasjalo prostoriju.
"Oho pa ti si se sjetila da živiš ovdje." Ela se digla iz mrtvih
"Pa dobro jutro i tebi sekice."
"Sekice?"
"Diži se. Idemo u kupovinu, nemamo nikakve hrane ovdje "
"Ma zbilja, nisam uopće primjetila." pokrila se pokrivaćem po glavi i izignorirala me
"Ajde, daj mi priliku."
Mrzovoljno je ustala iz kreveta i krenula se spremati.

Pokupovale smo skoro pola dućana. Dok je Ela spremala stvari u vrećice. Ja sam platila sve ovo "na lijepe oči".
U autu smo čak zajedno pjevale na pjesme na radiju. Jako mi je žao što smo se udaljile, nadam se da ćemo brzo popraviti odnos.

Unjele smo sve stvari u kuću. Dok je ona raspremala vrećice ja sam se bacila na kuhanje. Dok su se torrilje pekle Ela i ja smo tražile film koji bi mogle gledati.
Začula sam kako netko ulazi u kuću. Napokon je došla. Izgledala je očajno. Izvalila se na kauč i krenula spavati.
"Hej mama" Došla sam do nje, nije me doživljavala. Razdrmala sam je i rekla joj da sjedne.
"Hej dušo, došla si." Izgovorila je to, ali pola riječi nisam ni razumila koliko je bila pijana
"Mama gledaj me." Pogledala sam je ravno u oči. "Prestala si piti. Alkohol više nećeš ni okusiti. Bar ne toliko da se napiješ. Alkohol više neće imati kontrolu nad tobom. Opet ćeš se vratiti normalnom životu. Ponovo ćeš pronaći posao i ponašati se kao normalna odrasla osoba. Sada ćeš se otuširati i večerati s nama, a onda možeš na spavanje. Nećeš se sjećati ovog razgovora."
- Uspjela sam! Mama je krenula u kupaonicu na tuširanje. Ostatak večeri bio je odličan. Svi smo se lijepo družili i pričali. Ela i ja smo gledale film, a mama je spavala. Falilo mi je ovo.

In Love With a VampireWhere stories live. Discover now