Poglavlje četvrto: Melina

1.9K 86 20
                                    

Dok sam se spremila i našminkala prošlo je sat vremena i kasnila sam tačno deset minuta

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dok sam se spremila i našminkala prošlo je sat vremena i kasnila sam tačno deset minuta. Tiara će, bez sumnje, da me napadne i prije nego što uđe u auto. Čim sam završila sa šminkom bacila sam još jednom pogled na ogledalo koje je bilo naslonjeno od bijeli zid moje sobe.

Odjevena u lepršavu roskastu haljinu i srebrene rimljanke nisam odavala pretjeranu seksipilnost koju je tražila od mene Tiara, ali sam svejedno izgledala dovoljno sređeno za zabavu koja se večeras održavala. Kosu sam uvila, a od šminke sam kao po običaju stavila jednu sjenu čisto da mi naglasi boju očiju, tuš, maskaru i sve ostalo što je išlo na lice.

Uzela sam torbicu koja je bila bačena na krevetu prije nego što sam sjela da se našminkam i u nju stavila mobitel i ključeve od kuće nakon što sam je zaključala. Brzo sam izašla iz dvorišta sa autom i krenula prema Tiarinom stanu koji je bio nedaleko od moje kuće.

Ugledala sam je ispred ulaza u zgradu, kao po običaju odjevena u jednu jarku boju. Ovoga puta je imala na sebi usku tirkiznu haljinu dugih rukava i crni mantil preko toga. Tiari je apsolutno svaka boja pristajala i svaki stil oblačenja i divila sam se njenom samopouzdanju kojeg je imala jer sam ja u drugu ruku uvijek pazila šta ću obući jer bih se osjećala neugodno u vlastitoj koži.

Već sam je uočila kako maše rukama i nešto govori dok je imala krunu između obrva zbog očite iznerviranosti što sam kasnila. Ušla je u auto i čula sam kako govori:

"...ali baš svaki put mora ona da zakasni."

"Kasnila sam petnaest minuta", odvratim kao odbranu.

"A ja te čekam već osam minuta na ovoj hladnoći", požali se dok je uključila grijanje. Nasmijala sam se dok sam počela voziti prema Mattovoj kući koja je bila par ulica niže Tiarine zgrade.

"Nije smiješno", odvrati, ali sam primjetila da se već smirila i zaboravila na moje kašnjenje od maloprije.

Matt je bio naš prijatelj kojeg sam upoznala preko Tiare. Poznavala sam ga već godinu dana, a upoznavanje se desilo planski od strane Tiare koja je pokušavala da nas spoji što joj na kraju nije uspjelo. Nisam voljela da mi se išta sređuje, posebno ne osobe sa kojima su ljudi očekivali da bih mogla biti u vezi. Tiara je mislila da je razlog bio taj šta sam proživjela poslije nesreće i iako je bila jednim dijelom u pravu nije samo to bio razlog što sam mrzila ta spajanja, jednostavno sam smatrala da o takvim stvarima ne trebaju odlučivati drugi niti išta pokušavati učiniti jer je to bio isključivo moj život i moja stvar. Nisam nikada od Tiare tražila da mi traži nekoga, niti sam uopšte tražila ikog za neku vezu.

Kako god, Matt i ja smo poslije kaotičnog upoznavanja odlučili biti prijatelji i ništa više od toga.

"Imaš li kod sebe maramicu?" Upitala me Tiara poslije duže tišine u autu koja je vladala.

"Nisam sigurna, provjeri u torbici."

"Ma neću, sačekat ću kad parkiraš", kaže i zamahne svojom crnom dugom kosom. Počela je listati pjesme u autu sve dok nije naišla na jednu koja joj je odgovarala i ponovo se naslonila od sjedište i tiho pjevušila pjesmu.

Naše zauvijek [✔]Where stories live. Discover now