Bölüm 11.1

37 4 190
                                    


Herkese merhaba. Bu bölümde hikayenin evreni ve karakterlerin arka planlarıyla ilgili bilgiler vereceğim. Bütün özelliklerinizi geçmişlerinize ve değişken özelliklerinize uygun olarak verdim o yüzden darılmaca gücenmece yok XD Kusura bakmayın herkesi anlatamadım çünkü baya yoruldum malum saat 3. Bu özel bölümlerin devamı gelecek iyi okumalar.

Öncelikle hikayemizin mekanı hayali. Yazım tarzı manga yada animeleri andırsa da Japonya'da geçmiyor, yada Amerika'da. Yaşadıkları yer Avrupa'da İtalya'yla Fransa'nın arasında Akdeniz'e kıyısı olan boyutları ise Almanya'dan biraz daha küçük bir ülke. İngilizce değil kendi dilini konuşmakta ve eğitim seviyesi olarak ortalamanın azıcık üzerinde bir yer, aynı zamanda kendi para birimi var. Bu ülke kendi ırkı olmasına karşın çok fazla göçmenin yaşadığı bir yer Türkiye yada ABD'deki gibi. Amerika'da nasıl Çinli mahalleleri, İspanyol mahalleleri gibi yerler varsa bu ülkede de benzer yapılaşmalar mevcut. Belirli bir ırk kullanmamak adına hikayede bir çok milletten isimler kullandım, bunlardan bazıları kısaltmadır.

Hikayedeki zaman ile ilgili şu an yaşadığımız zaman diyebilirim. Doğrudan 2020 değil ama teknolojik gelişme ve gelişmişlik olarak bu zamanlara tekabül ediyor. Hikayenin ana konusu olan değişkenler ilk defa 20. yüzyılın başlarında ortaya çıktı. Hala kesin sebebi bilinmemesine rağmen bir ilaç firmasının ürettiği çok yaygın bir ağrı kesiciden kaynaklandığı düşünülüyor. Bu ilaç aslında ağrı kesici değildi ve bahsi geçen konuda çalışan bilim insanlarının ürettiği bileşenleri içeriyordu. İlaç kullanıldığında vücut hücrelerine değil eşey hücrelerine saldırıp onların genetik yapısını değiştiriyordu. Bu yüzden ilacı alan ilk nesile bir şey olmasa da çocuklarında ve torunlarında değişkenlik özellikleri ortaya çıktı.

Değişkenlerin ortaya çıkmasıyla ortaya çıkan terimlerden biraz bahsetmek istiyorum.

Değişken: Bir yada bir kaç hayvanın genini taşıyan ama sadece bir hayvana tamamen dönüşme yeteneği olan, normal zamanlarda insan olarak görünen canlı. Değişkenler tamamen insana yada özelliğine sahip olduğu hayvana dönüşebilir.

Değişkenlik Özelliği: Hem babadan hem de anneden genlerle geçen hayvan genlerinin ortaya çıkardığı fenotip. Örneğin bir kedi değişkeni olması için hem anne hem de babanın kedi genine sahip olması gerekir. Tek ebebeyin bu gene sahip olduğunda çekinik olan değişkenlik genleri etkisini göstermez. Farklı iki değişken geni bir araya geldiğinde ya biri baskın çıkar ve bebek o özelliğe sahip olur yada bebek ölür. İki hayvan özelliğine sahip bir değişkenin doğması mümkün değildir.

Değişme Oranı/Yüzesi: İnsan görünümündeki değişkenin özelliğine sahip olduğu hayvana dönüşme oranıdır. Bu dönüşüm belli bir sırayla olur: İlk aşamada %99,99 oranında önce göz, kulak, diş, tırnak ve kuyruklar(ve kanat) değişir, bundan sonraki aşamada saç rengi, ten rengi, tüylenme, ellerin ve ayakların yapısı, vücut şekli ve daha spesifik yapılar değişir, en son aşamada ise yüz hatlarının değişmesi, vücut yapısının çok daha fazla bozulması, bazılarında tüyleri dökme şeklinde devam eder ve bu aşamanın sonunda değişken tamamen hayvana dönüşür.

3 . aşamaya girmek çok tehlikelidir çünkü değişimler sadece dıştan olmaz aynı zamanda iç organlar da değişir ve buna beyin de dahildir. Gittikçe hayvan beynine dönen beyin gelişmişliği azaldığı için vücudu geri insana döndürecek komutları veremez bu yüzden bir değişken haddinden fazla dönüştüğünde ya o formunda sabit kalır yada değişimi durduramayıp tamamen hayvana dönüşür.( Gray ilk söylediğime bir örnek)

Nadir Tür: Üretilmesi genetik olarak çok zor olan değişkenlere denir. Bu insan genleri ve o hayvanın genleri arasındaki derin farklılıklardan kaynaklanır, aynı zamanda bu dünyaya dağılmış olan ilaçlardaki bu hayvanın oranına bağlıdır. Ulaşılması kolay olan hayvanlar daha sık kullanılmış diğerleri daha az kullanılmıştır.( Örneğin köpek balıklarının bir çok türü yakalandıktan kısa süre sonra ölür tutsak yaşayamazlar bu yüzden işlemler bitene kadar canlı kalamazlar)

The HuntedWhere stories live. Discover now