3

4.6K 516 415
                                    


Saraya giriş yapan Min Yoongi atının yularını yavere verip içeri girdi . Saray hizmetçileri uzun zaman sonra 8. Prens Min Yoongi nin saraya yeniden gelmesinin şaşkınlığı içerisindeydi . Sarayın Sol kanadındaki odasına doğru yol aldı . Her prensin kendine ait hizmetçilerin bulunduğu belirli bölgeler vardı lakin 8. Prens Min Yoongi saraya nadiren geldiği için hizmetçilerine pek görev düşmüyordu .

Odasına girdikten sonra . Hizmetçiyi çağırıp sıcak banyoyu hazırlamasını söyledi . Odasının arka bölümündeki duvarlarla kaplı herhangi bir görüş açısı olmayan alt tarafı taşlarla bezeli kısa ve sıcak kaplıcaya benzer bir banyoydu . Odasından direkt geçilen banyosuna doğrudan yürüdü . Uzun saçlarını tokadan sıyırdı . Saçları yüzünün yarısını kaplıyor yarasını kamufle ediyordu . Yavaşça çıplak bedeni sıcak su ile karıştığında rahatlamıştı .

Saraya gelmesinin tek sebebi vardı. 1. Prensin tahta geçip geçmeyeceğini öğrenmek . Öyle görünüyordu ki Pyeha nın ( majesteleri ) gücü pek yerinde değildi . Annesiz olmasına rağmen o da Kralın oğluydu . Nitekim bazı cariyeler bunu değiştirmeye çalışmış olsa da o bunu tekrar hatırlatmak için uzunca aradan sonra saraya tekrar dönmüştü .

Kıyafetlerini giydikten sonra saray hizmetlileri uzun saçlarını narince topluyordu . Fakat kimse yüzüne bakmıyordu . Bakamıyordu . Fazla korkutucu olan siması insanlarda arada mesafe bırakma hissi uyandırıyordu. Hazır olduktan sonra uzunca zamandır görmediği tek değer gösterdiği 2 kardeşini görmeye gitti . 4. Prens Taehyung ve 2. Prens Kihyun farklı annelere sahip olsalar da değerleri paha biçilmezdi onu için .

Saray bahçesindeki çeşmenin yanındaki sandalyede oturan 4. Prensi gördü . Yanına ilerleyince onu görmesine şaşırmış olucakki yüzü kocaman gülüşü ile kaplandı .

" Hyung ! Çok özledim seni saray kurallarından banane sarılmak istiyorum . "

Taehyung sarılınca Yoongi istemiyormuş gibi yapmasına rağmen hoşuna gitmişti . O da özlemişti.

" Tamam yeter bu kadar . Kihyun nerde onu göremedim . "

" O civar köydeki bı savaşta bugün haber elçileri zaferle döneceğini bildirdiler. Iyi yani."

2. Prens prensler arasındaki en hırslı ve hatrı sayılacak derecede savaş zekasına sahipti . Genelde tahtla ilgilenmez devletine yapacağı en iyi şeyin topraklarını korumak olduğunu düşünürdü .

" Sen nasılsın . Geçen pazar yerinde görmüşler seni . Pek çıkmazdın ? "

4. Prens genelde sarayda pek olaylara karışmaz tam bir sanat adamıydı. Tabloları , fırçaları , müzik sevdası ... Çok naif ve narin bir kişiliği vardı . Feminen davrandığı için insan içine pek çıkmazdı . Yoongi böyle olmasına rağmen neden pazarda olduğunu merak ediyordu.

"Şey biliyorsun Shilla Krallığına haber tek götürebilen elçi pazar yerindeydi . Jeon ' a haber vermem gerekiyordu . Birkaç ay önce aldığım şarabı ona hediye etmek istedim hyung . "

Taehyung un 1 sene önceki Kihyun la gittiği keşif göçünde Shilla krallığındaki Prenslerden biri olan Jeon a kalbini emanet etmişti . Uzun zamandır elçilerle birbirlerine mektup yolluyorlardı .

" Umarım hediyeni beğenir . Gezintiye çıkarsam mutlaka seni de götüreceğim . "

Koyu sohbet devam ederken saat ilerliyordu.
Hoseok Saray kapısında askerlerle uğraşıyordu içeri girmek için resmen cebelleşiyordu. Fakat mahsene şuan farklı birinin baktığını onu kimsenin içeri alamayacağını söyleselerde vazgeçmeye niyeti yoktu .

Kapıdan biraz uzaklaştı hava gittikçe kararıyordu . 4. Prensi görmesi gerekti . Bu işi alamazsa Chan ile aç kalacaklardı . Ve bu iş en iyi yaptığı şeydi.

PYEHA | SOPEWhere stories live. Discover now