44

34.9K 3.4K 1.2K
                                    

Selamın aleyküm,

Yusuf Taha size diyor ki, Yunus geldi beni unuttular...üzmeyin çocuğumu kskdkckcjckc

Bu arada Yunus Ali'yi seveceğinizi biliyordum ama bu kadar tahmin etmedim kskdkcjcjv

Bu bölüm için sınır;

Oy 40 yorum 90

***

"Sen şimdi gerçekten ablamdan beni kurtaracak mısın?"

Arda'nın sorusuyla gülmemek için zor dururken İyem öldürecekmiş gibi bakıyordu kardeşine. Yunus Ali ise çekinmeden gülmüştü.

Nigâr Teyze oğlunu içeri gönderip gülümseyerek Yunus Ali'nin kız kardeşi Efsa'ya döndü. "Kızım sen nasılsın?"

Efsa samimi bir tebessümle yanıtladı Nigâr Teyzeyi. "İyiyim Nigâr Teyze sen nasılsın?"

"Hamdolsun."

Daha sonra damadına döndü ve ,"Sen nasılsın oğlum? Bir sıkıntın yoktur inşallah?" dedi. Eğer birine daha nasılsın diye sorarsa bayılırdım herhalde.

Yunus Ali saygılı bir şekilde ellerini önünde kenetlemişti. "İyiyim efendim çok şükür."

"Efendim neymiş? Ben annenim artık senin."

İyem gözlerini kocaman açıp "Yuh anne! Daha benim böyle annem olmadın be!" deyince Nigâr Teyze kafanı kıracağım dercesine baktı ve geri Yunus Ali'ye döndü.

"Oğlum bir şey konuşacaktım ben seninle." Yunus Ali başını sallayınca Nigâr teyze devam etti konuşmasına. "Biliyorum çok erken diyeceksiniz ama, malum dini nikahsız sürekli görüşüp konuşamazsınız."

Derin bir nefes aldı, kızına ve damadına baktı. "Ben diyorum ki dini nikahınızı bu hafta içinde kıyalım, böylesi ikiniz için daha iyi olur. Sonra da uzatmadan düğününüzü yaparız."

Yunus Ali'nin yüzü gerilirken İyem "Yok artık anne..."diye fısıldamıştı. Ben ise bu kararın doğruluğunu sorguluyordum. Aslında mantıken eninde sonunda evleneceklerdi, nikah kıyıp gezmeleri bana da daha mantıklı geliyordu.

İtiraf etmek gerekirse bu teklif bana sunulsa ben kabul ederdim.

Tabi damat Yusuf Taha ise.

Evet kalbimin çok değişik attığı bu şahsı düşünmeden edemiyordum, sürekli konuşmalarımız geliyordu aklıma. Beni sevişi, koruyuşu... Allah'ım sen hayırlısını nasip et.

"Oğlum bir ailenle de konuşalım siz de olur derseniz?"

Yunus Ali, İyem'e kısa bir bakış atıp samimi bir ifadeyle konuşmaya başladı. "Şimdi şöyle efendim...ben açıkçası ilk başlarda hiç bir şekilde evliliğe sıcak bakmıyordum. Yanlış anlamayın lütfen, bu İyem'den kaynaklı bir şey değildi, benim kendi şahsi düşüncem."

Hepimiz onu dinlerken tebessüm oluştu yüzünde. "Çok yakın bir arkadaşım benimle uzun uzun konuştu, ondan sonra aslında nasibimin İyem olabileceğini fark ettim... Sorunuza gelecek olursak bana kalırsa ben de sizinle aynı fikirdeyim fakat bunda İyem'in de fikri önemli."

Sustuğunda bu sefer bakışlarımız İyem'e döndü, garip bir ifadeyle Yunus Ali'ye baktığını fark edince 'Tamam artık' dedim, bu bakışlarda teslim oluyormuş gibi bir ifade vardı. Sanki 'kalbimi alıyorsun bırakma' diyordu.

Sadece sen fazla mı romantiksin ne?

İç sesime kulak asmayıp İyem'i dinledim.
Kafasını ellerine çevirip "Kabul ediyorum." dediğinde tebessüm oluştu yüzümde. Muhtemelen kızlar olsa şuan şoka girerlerdi. Her şey o kadar hızlı ilerliyordu ki yetişemiyordum.

Dinle Beni Bi | TextingHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin