Hoofdstuk 5- open podium

3.5K 103 12
                                    

*Vrijdag

*BEEP BEEP* ik sla op mijn wekker. Dat geluid is het begin van een nieuwe schooldag, ik had er zo geen zin in. Ik sta op en doe mijn kleding kast open. Wat zal ik aantrekken?? Ik pakte een witte blouse met een warme donkergroene trui voor eroverheen en een zwarte broek. Ik maakte mijn broodjes klaar en pakte mijn tas in en ik trek mijn grijze all stars aan. Nu nog maar wachten op Merel. Na vijf minuten is ze er eindelijk.

"Hey, Meertjuhh"

"haai, Fleur zin in school??"

"Ja, op zich wel, want na school heb ik dat fotografie!!"

"Op zich wel?? raar kind, school is verschrikkelijk!!! heb je weer je fotografie met dat rare clubje, er zouden vandaag wel nieuwe bij zijn omdat het de eerste les in na de zomervakantie, misschien wel een knappe boy, ik denk van niet, want er zitten er ook zo veel van 50 jaar, ik begrijp niet hoe je dat volhoud" Merel lachte.

"En bedankt, het is daar echt heel leuk hoor!"

"Sorry hoor, maar wist jij dat we vandaag open podium hebben?"

Vandaag open podium?? Het is totaal langs me heen geschoten.. Ik wist niet eens wanneer je, je moest opgeven niet dat ik me ergens voor wil opgeven, maar toch.

"Huh, ik wist helemaal van niks"

"Kom we gaan fietsen" zei Merel.

*op school

Hier zitten we dan te wachten totdat de bel gaat. Ik keek op mijn rooster, het eerste twee uur Nederlands dan geschiedenis en dan economie en na economie nog aardrijkskunde maar dat valt uit dan waarschijnlijk door open podium en tot slot nog twee uur maatschappijleer. Het eerste twee uur verliep snel, het eerste uur hadden we een begrijpend lezen proefwerk en het tweede uur kregen we wat uitleg over een boekverslag die er binnenkort aan zit te komen. Ik vind boekverslagen ideaal, je kan er je cijfer wat mee omhoog halen. Merel en ik liepen samen naar de volgende les toe.

"Goedemorgen iedereen, ik heb de so's van gisteren voor jullie nagekeken er zijn niet veel onvoldoendes gevallen, goed gedaan!" zei mevrouw Schilder.

Het ging over de eerste wereld oorlog, ik vond het wel interessant.

"Goed gedaan Fleur"

Ik keek op mijn blaadje en ik kreeg had een geluksmomentje van de dag ik heb gewoon een 9,5.

"Merel wat heb jij??"

"Een 6 jij??"

"goed, een 9,5"

"Jezus Fleur, dat is echt niet normaal hoog."

Ik was erg blij met mijn 9,5 het is ook gelijk het eerste cijfer van het jaar dat ik heb gehaald. Dit lesuur ging ook snel voorbij. Het is inmiddels nu al pauze en ik eet mijn koekjes op. Het podium stond er al voor straks. De bel ging...

"Nou tot straks Fleur, veel plezier bij economie" zei Merel.

Het is waar ook we hebben niet samen les.

"Tot straks."

Teleurgesteld dat we niet samen les hebben liep ik naar het lokaal toe, maar ik had wel heel veel zin in economie.

"Goedemiddag Fleur" zei van Leeuwen tegen mij, toen ik weer vooraan ging zitten.

"G-goede morgen ehm ik bedoel middag."

Wauw, mooi is dit ik kom gewoon niet meer uit mijn woorden. Ik ging expres niet aan de kant van het raam zitten, want dan had ik de kans dat Thijs naast me kwam zitten. Ik keek Van Leeuwen aan, hij had prachtige ogen..

Ben ik verliefd op mijn leraar? (Compleet)Where stories live. Discover now