Hoofdstuk 12- Nablijven

2.9K 94 13
                                    

Ik moet dus gewoon zo gaan nablijven.. Gelukkig heb ik eerst nog economie.. Ik ben gewoon de nerd van de klas en ik moet nablijven. Wat is er mis? Waarom is mijn Nederlands docent zo gemeen? Fredisen heet ze van haar achternaam ze is rond de dertig jaar schat ik.

Ik liep snel door naar het economie lokaal, want ik was al aan de late kant.

Ik liep het klaslokaal binnen, en gelukkig was ik nog niet de laatste.

"Hee, Van Leeuwen." zei ik blij. Toen ik hem zag kreeg ik gelijk een glimlach op mijn gezicht.

"Hee Fleur." zei hij met een glimlach terug. Ik moest blozen. Nee shit. Als hij het maar niet ziet. Ik keek snel naar beneden.

"Goed klas, vandaag gaan we het hebben over wat een kenniseconomie is."

Interessant.

"Heeft iemand al een idee wat een kenniseconomie is??"

"Een economie die bestaat uit kennis??" Hoorde ik Thijs zeggen.

"hmm, nee het is een economie waarin de productiefactoren arbeid en kapitaal sterk gericht zijn op de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologie."

"O" hoorde ik Thijs zeggen.

De les verliep aardig snel. Ik had echt geen zin om zo na te blijven.

"Fleur? Je moet zo nablijven bij Fredisen.. Waarom?? ze kwam net even naar me toe om te vragen of ik de eerste twintig minuten op je kon passen."

"Ik kwam te laat haar les binnen.."

"O, dat is mijn schuld.."

"Maakt niet uit, ik blijf wel na, dat mens heeft altijd al iets tegen mij gehad."

Gelukkig is Dan ik bedoel Van Leeuwen er de eerste twintig minuten.

"Nou, dan zit je helaas de eerste twintig minuten met mij opgescheept."

"Dat vind ik wel gezellig eigenlijk, maar als Fredisen komt dan verpest ze mijn humeur."

"Ja, ze kan soms een beetje apart zijn.. ze... laat maar."

"Nee vertel."

"Ik vertel je het zo, als de bel is gegaan."

"Oké"

Nu nog maar wachten totdat de bel gaat, ik kan echt niet wachten, wat weet hij van haar?

Ik probeerde me te concentreren op het huiswerk dat we hadden opgekregen, maar ik had geen concentratie. Mijn gedachtes dwaalde de hele tijd af naar Dan. Waarom toch? Hij is wel heel leuk, lief, knap, schattig en.. O shit dat is hij dus helemaal niet, hij is een leraar en leraren zijn irritant. Helaas waarom werkt het toch niet als ik dat de hele tijd tegen mijzelf zeg?? Heeft het met mij te maken? Ik weet het niet, ik ben gewoon raar. Ik hoorde Thijs achter me over mij praten. Hij zegt allemaal gemene dingen over mij die niet kloppen. Hij wil gewoon stoer zijn. Maar een ding, zo ben je echt niet stoer. Ooit krijg je zelf alles weer terug wat je verdient. Ja, ik geloof daar in. Nou eerder, ik hoop dat het zo is. Dan zou Thijs nog heel wat verdriet in zijn leven tegen komen. Maar ik zou daar niet voor gaan zorgen, want wat je zelf niet wil moet je een ander ook niet aandoen. Het leven is erg mooi, maar mensen (zoals Thijs) kunnen het verpesten. Maar andere maken je leven weer veel mooier. Alsof je in een wereld leeft met alleen maar dingen die je leuk vind. Zulke mensen zijn er niet veel. Het is er eigenlijk maar een, en dat is hij, Dan.

*BZZZZZZ*

Mijn gedachtes werden verstoord door de bel. Ik was blij om die bel te horen, ik moest nablijven, wat stom is. Maar Dan, ik bedoel Van Leeuwen gaat mij vertellen wat hij van de verschrikkelijke Nederlands docent weet. Hopelijk dat ze ontslag gaat nemen, maar dat zal wel niet helaas. Toen iedereen het lokaal uit was keek ik naar Van Leeuwen en hij zat geconcentreerd naar zijn computer te staren. Wat zag het er toch schattig uit.

Ben ik verliefd op mijn leraar? (Compleet)Where stories live. Discover now