Hoofdstuk 4- Weer een normale schooldag

3.9K 98 19
                                    

Het is vandaag al weer woensdag! De derde schooldag komt eraan. Wat had ik er weer zin in. Ik heb vandaag weer economie... Het gaat vast awkward worden, het was gisteren echt awkward.. Ik ben stiekem eigenlijk wel benieuwd of Van Leeuwen, nu een relatie met haar heeft. En wat Van Leeuwen zijn voornaam is. Ik wil eigenlijk nog veel meer van hem weten dan alleen maar dat. Zal hij een zus hebben? Of een broer? Een huisdier? En wat zouden zijn hobby's zijn? Zuchtend keek ik voor me uit. Ik zal er wel nooit achter komen. Wauw, wat voelde ik me net even depressief zeg. Ik zat hier nog steeds op mijn bed, ik was inmiddels wel al aangekleed, nu maar eens gaan ontbijten. Ik liep de trap af, en keek voelde me een beetje duizelig. Ik heb dat altijd in de ochtend, als ik wakker word voel ik me duizelig en heb ik barstende koppijn, echt heel vervelend. Ik liep naar de koelkast toe en pakte wat melk. Ik liep naar de tafel toe en ging zitten.

"Hey schat, ik ben al op mijn werk, zie je vanavond! Xx mam"

Haar beroemde briefje weer. Je hoeft je echt niet te verontschuldigen, als je het toch niet meent. Ik bedoel ze doet het elke dag. Geïrriteerd keek ik naar mijn chocolade bord lag. Wel lief dat ze elke dag een chocolade broodje haalt voor me of een kaasbroodje of een croissantje. Ik at snel me chocolade broodje op. En smeerde 2 pistoletjes, voor om die mee naar school te nemen. Ik keek op de klok en zag dat ik nog een kwartier had voordat Merel er was. Ik had nog genoeg tijd. Ik poetste mijn tanden en pakte snel mijn tas in. En ik deed mijn jas aan en stond voor de deur op Merel te wachten. Het is eigenlijk superlief dat Merel elke dag mij ophaalt, want ze moet best daar wel voor om fietsen. En daar zag ik Merel al aankomen.

"Heey Merel"

"Heey

Ik pakte mijn fiets en we fietsten snel naar school..

"Volgens Mij komen we te laat, ik hoorde de bel..." hoorde ik Merel zeggen.

"Nee, dat meen je niet" ik hou er zo niet van om te laat te komen!"

" Wat hebben we het eerste uur??" zei Merel.

"Geschiedenis"

Ik vind geschiedenis altijd wel een leuk vak, het is heel interessant,over de staatsinrichting en over de oorlogen enzo. Het spreekt mij wel erg aan!

"O, saai" hoorde ik Merel zeggen.

"Nee, het is juist hartstikke leuk"

"Weirdo.."

Hoezo ben ik nou weer een weirdo, geschiedenis is gewoon een leuk vak, net zoals economie. We stonden voor het lokaal en gingen snel zitten, we hadden mazzel, want de leraar was net even weg.

*Pauze

het is pauze, ik pakte mijn flesje met water en mijn koekje.. Hierna nog twee lessen en dan weer pauze.. En daarna heb ik economie en dan ben ik al weer uit! Om een uur! zo geweldig! Nog maar twee dagen en dan heb ik weer fotografie, met het clubje. Ik kan niet wachten.

"Hallo" hoorde ik iemand lachend zeggen.

"H-hoi" het was Van Leeuwen..

"Waar was jij met je gedachtes??"

"Geen idee"

"Tot straks bij economie!"

"Tot straks!"

En hij liep weer weg. Hij is zo leuk. Ik heb hem nodig in mijn leven, het klinkt misschien raar, maar ik hou echt veel van hem, heel veel. Wat mensen er van vinden, maakt me helemaal niks uit. Het is alleen jammer dat ik weet dat hij mij niet leuk vind. Het breekt mijn hart. Mijn hart licht nu in driehonderdduizend stukjes op de grond. Hopelijk staat er iemand op, want dan heb ik nog meer pijn. De bel ging weer, ik moest weer naar mijn les.

*Pauze

Pff, wat ben ik moe!

"Merel, we hebben zo niet samen les.."

Merel keek me triest aan en trok een raar gezicht...

"Wat moeten we nu? Zal ik in vissenkom rondjes gaan zwemmen? Ik ben toch al depressief"

Ik lachte. Merel en ik hadden de raarste humor. Onderkinnenkinderen worden wij ook wel genoemd. We staan bekend als twee rare kinderen die altijd expres onderkinnen maken.. En de bel ging weer. Ja, ik heb economie. Doet een vreugdedansje. whoop. whoop. Het zo wel awkward worden, vanwege gisteren. ik gooide mijn afval in de prullenbak en ging naar het lokaal toe lopen.

"Varken, everzwijn"

Hoorde ik kinderen achter mij zeggen. Het deed pijn, maar ik zal het nooit laten merken. Dat zij nou arrogante gemene huppel trutjes zijn met lagen make-up.

"Goedemiddag, van Leeuwen" zei ik.

"Goedemiddag"

Ik ging vooraan zitten, want ik weet dat het daar het veiligst is, dan kunnen ze me niet heel erg pesten, want dan kan de leraar of lerares het doorkrijgen. En het is natuurlijk ook niet verkeerd om vooraan bij van Leeuwen te zitten toch?

"Kan ik hier zitten?"

Hoorde ik een jongensstem vragen, het was Thijs..

"Ja hoor"

Waarom wil een van de populairste jongen van de school naast me zitten, en zeggen de populaire meisjes er niks van?? Het klopt niet.. Ik zag van Leeuwen naar mij kijken, ik keek hem aan en glimlachte en keek toen weer weg. Hij is zo schattig.

"Wat is er je bloost" Hoorde ik Thijs vragen.

"Ik bloosde helemaal niet! waar heb je het over" zei ik zo geïrriteerd mogelijk. Bloosde ik echt??

"Sorry hoor!!"

"maakt niet uit"

Ben ik verliefd op mijn leraar? (Compleet)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora