Hoofdstuk 27- Elke dag mis ik je nog

2.4K 67 29
                                    

*2 Maanden later*

Ik kwam terug uit school en pakte wat eten en drinken en liep naar boven. Ik pakte een lucifer en stak zoals elke dag weer twee kaarsjes aan voor Merel. Ik keek naar onze knuffel en dacht weer aan onze mooie tijden. Ik kreeg zoals altijd weer tranen in mijn ogen. Ik mis haar nog elke dag. Het is nu twee maanden later en inmiddels is Frits weer verder gegaan met zijn leven. Het lijkt wel alsof hij Merel vergeten is. Frits heeft nu met Fredisen, ze lijken heel gelukkig. Misschien zijn ze dat ook wel. Tussen Dan en mij is er niet veel gebeurt. We zijn nu wel echt heel close geworden en fietsen altijd samen naar fotografie en weer terug. We hebben het daar ook altijd heel leuk en doen bijna alle opdrachten samen. Iedereen denkt inmiddels dat we iets hebben, maar dat is niet zo. Op school gaat het helaas niet zo goed ik sta vier onvoldoendes en ik moet ze echt ophalen als ik nog over wil gaan. Ik focus me nu helemaal op school, want ik wil echt slagen. Ik heb nu bijles gekregen van mijn ouders voor wiskunde en economie.


*Paar maanden later. (mei)

Het is nu zo ver. Ik sta te wachten voordat mijn eerste examen begint ik ben zo zenuwachtig. Gelukkig heeft Dan gezegd dat ik het kan. Dat geeft mij vertrouwen. Ik zou erna naar zijn lokaal gaan, want het is vandaag vrijdag en we hebben fotografie. Het begint niet gelijk, maar we zouden samen nog ergens wat gaan eten. Het klinkt raar natuurlijk dat je met een leraar eet, maar dat is niet zo het voelt meer als een vriend voor mij. Ik liep de examenzaal binnen en zocht mijn plek op. Ik vond mijn plek en ik zat in het midden van de zaal naast de muur. Prima plek. Het werd stil en de regels werden verteld en toen werden de examens uitgedeeld. Mijn eerste examen is Nederlands. Hopelijk gaat het goed. Ik deed mijn boekje open en keek naar de titel van de leestekst. Het gaat over vliegtuigen. Het interesseert me niks. Ik ga maar beginnen met lezen en toen ik gelezen had maakte ik de opgaven. Na twee uur was ik klaar. Iedereen mag om het kwartier weg. Ik had mazzel dus kon gelijk weglopen. Ik liep de deur uit en pakte mijn tas en liep naar het lokaal van Dan. Ik wachtte voor de deur, want hij zat nog een klas les te geven. Toen de bel ging en iedereen het lokaal uit liep ging ik naar binnen.

"Hee Merel, en hoe ging je Nederlands."

"Ik weet het niet.. Ik ga zo meteen wel even de antwoorden checken. "

"Ik heb er vertrouwen in dat je het gehaald hebt, je hebt zo hard geleerd."

"Ahw bedankt, hoe waren jou lessen?"

"Prima, eigenlijk weer het zelfde zoals elke dag."

Na wat gepraat te hebben gingen Dan en ik weg op weg naar een restaurant. Ja, we gaan naar een restaurant om vier uur. Niet om avond te eten, maar gewoon gezellig en tussendoortje te bestellen. En wat te drinken natuurlijk. We gaan naar het restaurant: Rosesweet. Het is een leuk restaurantje en als je binnen komt is het heel gezellig ingericht en op elke tafel staat een roos. Het is echt een aanrader voor als je met iemand op date gaat. Ik weet nog niet hoe het eten is, maar ik vind het nu al een geweldig restaurant. Het is heel rustig nog ook wel logisch als het nog maar rond een uur of vier is.

"Waar wil je zitten?" vroeg Dan.

Het maakt mij eigenlijk niks uit, maar ik zeg maar wat, want anders krijg je zo'n gesprek van mij maakt het ook niks uit kies jij maar. Nee kies jij maar en ga zo maar verder.

"Daar bij het raam?"

"Is goed."

We liepen er naartoe en we gingen zitten.

"Hallo, hier zijn de menukaarten willen jullie alvast wat te drinken bestellen?"

"Ja graag."

"Ik wil graag een Sprite." zei ik

Ben ik verliefd op mijn leraar? (Compleet)Where stories live. Discover now