Hoofdstuk 10- Fotografie opdracht

2.9K 95 8
                                    

*Woensdag

Ik werd wakker en mijn wekker was nog niet gegaan, dus zette ik het snel uit. Ik liep naar mijn klerenkast en zocht een outfit uit. Ik pakte mijn lichtblauwe skinny broek en een zwart hemdje met een blauw-groene blouse. En ik trok mijn zwarte all stars aan en liep met mijn tas naar beneden, die ik gisteravond gek genoeg al had ingepakt. Meestal deed ik dat nooit. Ik pak mijn tas eigenlijk altijd s 'ochtends in. Ik pakte een croissantje en at het op. Ik pakte nog snel een croissant voor school en een appel. Ik was heel snel klaar met alles. Ik ga vanaf nu Van Leeuwen gewoon negeren.. Ik ga niet meer naar hem kijken en hem zo veel ontlopen. Dat is gewoon de oplossing. Dan ga ik hem echt vergeten. Nog een kwartier en dan zou Merel komen. Ik liep naar boven en besloot nog maar even snel mijn geschiedenis huiswerk te maken. Na tien minuten had ik ander halve paragraaf gemaakt en vond ik het wel genoeg. Ik liep naar beneden en pakte mijn fiets en besloot buiten op Merel te wachten.

"Heey Merel!!"

"Heeey Fleur, hoe ging je economie gisteren?"

"Tja, niet echt goed, ik heb een onvoldoende."

"O, dat is jammer! Kan je niet vragen of hij je bijles gaat geven, want dan kan je gelijk hem wat beter leren kennen."

"Ehm, hoezo beter leren kennen?"

"Omdat jij hem leuk vind gekkie, dat zie ik toch aan hoe je doet en hoe je bij hem stond bij het openpodium, en hij vind jou ook leuk, denk ik."

Zou hij mij ook leuk vinden? Dat zou ik echt geweldig vinden. O wacht ik moest hem vergeten.

"Je hebt het fout denk ik, want ten eerste ik vind hem niet leuk en ten tweede hij vind mij ook niet leuk."

"Je denkt dat je hem niet leuk vind of je wil het niet."

"Ik ga toch ook niet zeggen dat jij onze gymleraar leuk vind??"

"Mag je wel doen hoor, hij is toch best leuk!"

"O gosh, Merel je bent toch niet ook verliefd op hem.. nou niet verliefd maar hebt een crush op hem zoals de duizend andere meiden."

"Nee, ik vind hem zo leuk nou ook weer niet! Hij is gewoon aardig! En hij heeft een sixpack."

Ik zag haar blozen. Merel heeft echt een liefde voor jongens die een sixpack hebben.

"Aardig?? Hij laat je gewoon in de pauze nablijven, ik weet niet hoor."

"Dat doet hij uit liefde, hij probeert me gewoon wat meer te motiveren, en dat is gelukt."

"Dat is waar"

We fietsten verder naar school. Toen ik eindelijk bij school aankwam was ik helemaal bezweet en vermoeid. Zuchtend zette ik mijn fiets in de fietsen stalling. En Merel en ik liepen samen naar het lokaal toe waar we Nederlands hadden. Ik had geen zin in vandaag, want ik had geen economie. Teleurgesteld ging ik naast Merel op mijn plek zitten. Misschien is het ook maar beter dat ik vandaag geen economie heb dan denk ik tenminste niet aan Dan. O Shit, ik zeg zijn naam. Ik moet alles vergeten aan hem, ik moet naar een andere economie klas. Ik kan vragen of ik naar een andere klas mag. Nee, dat kan ik niet. De Nederlandse les, verliep saai. Ik heb niks geleerd, want heb ook niet echt opgelet.

"Volgende week een spelling en grammatica proefwerk" Hoorde ik Merel zuchtend zeggen.

"Nee, dat meen je niet.. We hebben dan ook al aardrijkskunde.."

"Het leven is zwaar, weet je."

"Klopt"

Dit was best wel een triest gesprek als ik erover na denk. Het leven is helemaal niet zwaar, mijn leven niet. Ik maak eigenlijk nooit iets mee.

Ben ik verliefd op mijn leraar? (Compleet)Where stories live. Discover now