Hoofdstuk 2

5K 132 12
                                    

32 jaar? Dat had ik echt niet verwacht!

"Oke allemaal, we gaan nu beginnen, doe jullie boeken allemaal open op bladzijde 7"

Dat is de eerste paragraaf van het hoofdstuk.. Waarom begint het nou weer op bladzijde 7?? Waarom niet op 1. Het is eigenlijk zo onlogisch. Dat ze gewoon een lege pagina tellen.. Waarom denk ik hier nou aan? Wat heb ik toch een vrijwel nutteloos bestaan. Van Leeuwen stond maar voor de klas te praten en te praten. Het leek wel alsof hij niet kon stoppen. Ik lachte in mezelf, ik heb weer eens zelf lol. Ik ben echt een raar kind. Soms als ik thuis ben dan denk ik ergens aan, en dan vind ik dat echt super grappig. En dan lig ik serieus een kwartier te lachen en te gieren en te brullen. Lonerlol, ik schaam me er best voor. Maar als mensen zichzelf met mij gaan vergelijken, zien ze nog een positief puntje aan zichzelf. Zo stom als ik ben is niemand, geloof me. En hier zat ik dan vooraan bij Van Leeuwen helemaal alleen. Ja ik zit vaak alleen, maar eigenlijk boeit het me niet dat ik alleen zit. Dat die andere mensen uit mijn klas nou elkaar nodig hebben om het schooljaar door te komen. Ik kan het alleen. Ik ben niet echt populair, maar dat hadden jullie waarschijnlijk al gemerkt. Ik word niet gepest gelukkig. Alleen soms geplaagd. Want het zal zo vermoeiend zijn om gepest te worden, ja ik ben lui. Dan moet je weer de hele tijd aandacht besteden aan die pesters. Gelukkig ben ik nu in de klas gewoon lucht. Niemand ziet me en niemand praat tegen me. En ik stoor ook niemand. Ideaal toch? Nee, dat ook weer niet. Ik weet ook zeker dat Van Leeuwen mij niet eens opmerkt. Soms doet dat toch best pijn. Maar ja, wat doe je eraan? Niks. Gelukkig bij andere lesuren zit ik naast Merel als zij dat vak dan ook heeft. Logisch natuurlijk. Merel is echt heel lief. Maar soms ergert ze zich wel aan mij. Omdat ik soms gewoon een heel lesuur loop te klagen over de saaiste dingen die er bestaan. Maar ik vind het dan niet saai. Merel kan heel goed zingen. Ik weet nu ook al zeker dat ze later zanger wordt. En toen hoorde ik de bel gaan. Ik had niks gedaan. Niks opgeschreven, niks.

"Fleur? Heb je het huiswerk al af? Volgens mij was je er niet helemaal bij he?"

Hij keek me met een glimlach aan.

"Eeuuhmm nou eeh nee sorry, meneer"

Ik heb het wel vaker dat ik dan over dingen na ga denken en dan niks doe en dat dan opeens de bel gaat. Alles gaat dan compleet langs me heen.

"Voor deze ene keer dan, weet je wel welke opgave?"

"Ja opgave 1 toch?" Ik hoopte dat het goed was, want ik gokte maar wat.

"Ja, 1A,B,C valt me mee dat je dit wel wist" zei hij met een knipoog.

"Nou tot morgen meneer van Leeuwen"

"Tot morgen" ik liep naar buiten, ik was uit!! Ik maakte een klein sprongetje in de lucht. Ja ik ben een beetje gestoord..

Ben ik verliefd op mijn leraar? (Compleet)Where stories live. Discover now