Karakter Profili

439 36 10
                                    


Merhaba!

Konumuz; gerçekçi ve empati kurulabilir karakterler yaratma. Bunun için ihtiyacınız olanları listeledim.

1- Backstory (Geçmiş)

Kitapta sıkça görülecek karakterlerin her biri için bir geçmiş yazılmalı. Ama bunun için karakterinizin doğumundan başlamanıza gerek yok. Onu bugünkü haline getiren ve kişiliğini şekillendiren olayları yazmalısınız. Örneğin bir yakınını kaybetmesi, hayatını değiştirecek kişiyle tanışması, ya da sevdiği bir işe başlaması gibi. Bunlar hem yazarken sizin karakterle empati yapmanızı kolaylaştırır, hem de okuyucunun.

2- 16Personalities (Kişilik Testleri)

Karakterlerinizi bu teste sokmanız, sonunda karşınıza çıkacak sonuçlar sayesinde, onun hakkında bilmediklerinizi öğrenmenizi sağlayabilir. Verilen sonuca bakarak nasıl bir karakter yazmaya çalıştığınızı anlar ve karakterle bütünleşirsiniz. 16 kişilik testi sitesinde sadece kişilikle ilgili değil, çıkan sonuca göre karakterinizin iş, arkadaşlık ve aşk ilişkileri hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

3- Enneagram (Kişilik Testi)

16 kişilik testi karakterinizin davranışları hakkında bilgi verir. Enneagram testleri ise onların; korkuları, arzuları ve tutkuları hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar. İki kişilik testi yapmak çift temizliğe benzer, ikisini de aynı anda kullanırsanız daha büyük etki alabilirsiniz.

4- Keşif Yazıları

Bu isteğe bağlı. Eğer vaktiniz varsa ve yazmaktan keyif alıyorsanız; karakterlerinizle ilgili keşif yazıları yazabilirsiniz. Yani, ana kurgudan bağımsız, karakterin geçmişiyle ilgili random olayları kaleme döküp, karakterle bütünleşebilirsiniz. Ana kurguyu yazmaya başlamadan evvel bunu yaparsanız, romanınızı yazmaya başladığınızda karakteri zaten tanıdığınız için kolayca yazabilirsiniz.

Kitap YazmakWhere stories live. Discover now