Kaybedilenler

649 71 2
                                    



Bir kitabı iz bırakacak kılan en büyük şey; orada kaybedilenlerdir. Pembe, mutlulukla dolu bir kitap yazmak zorunda değilsiniz. Karakterleriniz zorluklarla karşılaşmalı, onları üzmekten korkmamalısınız. Yan karakterlerden birkaçı olaylar esnasında ölebilir, sakat kalabilir ya da karakteriniz çok sevdiği biri tarafından ihanete uğrayabilir. Yanlış anlaşılmalar gerçekleşebilir, hatta bazen her şey geri dönülemeyecek kadar karışabilir. Karakterleriniz birbirini sevemeyecek kadar yıpratabilir.

Kitabınızın (ya da kitap serinizin) uzun yolculuğu esnasında, kaybedilenler, mahvolanlar hikayenizi gerçekçi kılar. Hayatın, harika ve adil olmadığını sayfalarınız ve satırlarınız arasında gösterebilmelisiniz. Kitabınız bitip de, okurlar kapağı (ya da uygulamayı) kapattığında, derin bir nefes almalı. Kaybedilenler düşünülmeli, tüm macera, zorluklar ve mutluluklar düşünülmeli.

Unutmayın, yazdıklarınızın değere binmesi için özenle ilmek ilmek dokunması, gerek üzüntü, gerek kanla harmanlanması gerekir. Elinizi korkak alıştırmayın ve okurlarınızda balyoz etkisi bırakmaktan çekinmeyin.

Kitap YazmakDonde viven las historias. Descúbrelo ahora