Arka Yazı ya da Açıklama

826 61 16
                                    



Okuyucu kitlesini hikayenize çekebilecek yegane şeylerden biri açıklama yazısıdır. Kapağınızı beğenirlerse üzerine tıklarlar ve onları, yazdığınız açıklama yazısı karşılar. Açıklama yazısını yazarken biraz açık olmaya özen göstermelisiniz. Eğer okurlar sizin başka bir kitabınızı okumamışsa veya sizi tanımıyorlarsa, açıklamasız bir kitaba göz atmak tercihleri arasında olmayabilir. Tavsiyem, açıklamayı fazla uzun ve boğucu tutmamanız. Hikayenin ana temasına şöyle bir değinin ve geri kalanı için okurlarınızı heyecanlandırmaya çalışın. Sizin için küçük bir örnek paragraf hazırladım, umarım anlaşılması kolay bir yazı yazabilmişimdir.

John Walker, üniversitesinin ikinci yılında bir pizzacı çalışanıdır. Adı kadar sık rastlanılabilecek, yeteri kadar sıradan bir hayatı, canından çok sevdiği tatlı bir sevgilisi ve evlerini süsleyen küçük bir köpekleri vardır. John'un yaşamaktan keyif aldığı bu hayat, sevgilisinin ölümüyle başına yıkılır. Aşık olduğu kadın, şüpheli bir şekilde öldürülmüştür ve her ne kadar polisler intihar gibi göründüğünü söylemiş olsalar da John sevgilisinin böyle bir şey yapmayacağından adı kadar emindir. İleriki zamanlarda, onu; sevgilisinin katilini bulmaya çalışacağı zor günler beklemektedir. Kapısına bırakılan gizemli güllerden önce, hatırı sayılır bir yol katedebilmiş değildir, ancak bu güller de en az kaybettiği aşkı kadar, hayatını değiştirecek bir odanın kapılarını aralayacaktır. John sevgilisinin katilini bulabilecek midir?

Bu tarz açıklamalar ya da arka kapaklar sık rastlayabildiğimiz yazılardır. Çoğumuz raftan aldığı bir kitabı çevirdiğinde, bizi buna çok benzer yazılar karşılar ancak her ne kadar klasikleşmiş de olsa, benim gözümde açıklamanın hakkını en iyi veren türde paragraflardır. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kitap YazmakHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin