Kurgu ve Kategori

1.7K 88 12
                                    


Yazıma dair kafanızda az buçuk bir şeyler oluşmaya başladığına ve temel kuralları oturttuğunuza göre kitabınıza henüz başlamadan önce halletmeniz gereken şeylerden bir diğerine değinebiliriz. Okumayı en sevdiğiniz tür, yazmaktan da hoşlanacağınız tür olacağından, bir kategori seçmekte zorlanacağınızı düşünmüyorum. Yalnız seçtiğiniz kategorilerde, fosilleşmiş klasiklerin dışına çıkmaya ve kendinize özgün bir kurgu oluşturmaya özen göstermeyi unutmayın.

Kurgu oluşturma esnasında hayal gücünüz ve ilham perileriniz oldukça etkin bir rol oynar. Hayal gücünüzü geliştirmek adına güncel haberleri takip etmek, kendi kategorinizden film izlemek ve kitap okumak işe yarayabilir. Yine de bunlara rağmen kurguyu kopyalamak işinize yaramayacağı gibi, motive olmanızı sağlamaz; kendi hikayeniz olmayacağı için karakterlere ve olaya bağlanmanız zorlaşır. İzin verin, içerisinde olduğunuz veya izlediğiniz olaylar kafanızda bir ampul yanmasına neden olsun.

Yazmayı seveceğiniz, yarın öbür gün sıkılmayacağınız bir kurgu bulmaya özen gösterin. Kurgunuz, hatırladığınızda size heyecan vermeli, okunmuyor diye silip atabileceğiniz kadar basit ve değersiz olmamalı.

Kitap YazmakWhere stories live. Discover now