Kusurlar

528 53 3
                                    


Karakteriniz bir Tanrıça bile olsa, mutlaka bir zayıflığı olmak zorundadır. Zira zarar görebilmesi, üzülebilmesi ya da sinirlenebilmesi için birilerinin damarına basabilmesi gerekir.

Karakterlerinizin mükemmel insanlar olması empatiyi zorlaştırır.

Malum, hiçbirimiz mükemmel değiliz ve bazı kitap karakterleri kadar ağırbaşlı davranamayız. Karakterleriniz her zaman çok güçlü olmak zorunda değiller, onları korkutabilirsiniz. Yanlış kararlar alabilirler, hatalar yapabilirler ve yürüdükleri yollarda tökezleyebilirler.

Karakteriniz, inanılmaz güzel olabilir elbette, ancak bu başta da belirttiğim gibi empatiyi zorlaştırır. Aynı zamanda çok güzel/çok yakışıklı karakterler oldukça klasikleşmiştir. Hadi, kusurlar yaratmaya onun yüzünden başlayalım.

Bence birkaç minik sivilce, burnunun üzerine yayılmış bir avuç çil, çenesinde kara bir ben, burnundaki küçük yamukluk, kısa kirpikler ya da büyük kulaklar okuyucuları o kadar da rahatsız etmez. Hatta karaktere sempati duymalarını bile sağlayabilir. Başrole eksiklikleri yüzünden zorbalık eden kötü karakterlere yorumlarda hakaretler yağdıranları az görmüyoruz, değil mi?

Vücudundan devam edelim. Akla ilk gelen muhtemelen kilo problemi olacaktır. Karakteriniz biraz balık etli olabilir, hatta obez ve kocaman. Karakterinizi mükemmelleştirmek zorunda değilsiniz, satırlar arasına biraz gerçekçilik serpmelisiniz.

Karakterinizin boynundan aşağı inen çirkin bir yara izi, fazla uzun kolları, taşlaşmış dirsekleri, yenilmiş kısacık tırnakları ve karman çorman göğüs tüyleri olabilir. Ona altından bir diş, asla taranamayan kabarık saçlar, serçe parmağı eksik bir el veya küçücük bir boy armağan edebilirsiniz.

Karakterinizi tasarlarken mutlaka kenardaki müsvedde bir sayfaya tüm özelliklerini yazmayı ihmal etmeyin.

Kitap YazmakWhere stories live. Discover now