Özelleştirme

697 66 4
                                    


Kitabınız bittiğinde okurlar üzerinde hatırlanacak bir etki bırakmak gayelerinizden biri ise, karakterleriniz arasında yalnızca okurlar ve sizin aranızda bilinecek özel materyaller olması gerekiyor. Bu tarz olay, madde, gün, eşya ya da sözler, kitabınızın son sayfasında çarpıcı bir final yapmanıza katkı sağlayabilir. Olayı daha rahat kavrayabilmeniz için üzerinde çalıştığım bir taslaktan örnek vereceğim.

Ayçiçeği, ortaçağda ölülerin mezarına konulan bir çiçektir ve öleceklerini anlayan kişiler haberi en kibar şekilde verebilmek için camlarının önüne ayçiçeği koyarlar. Doktorlar, umutsuz bir hastalarla karşılaştıklarında ayçiçeği almalarını tavsiye ederler ya da idam cezası alanlar, hücrelerinde beklerken ayçiçekleri arasında olurlar.

Karakterimin sevdiği birisi idam cezasına çarptırıldığında ise, avuçlarında ayçiçeği vardır ve muhtemelen kitabın son cümlesi bu tarz bir temaya sahip olacak bir cümle olacaktır;

X'in narin bedeni kaba urganın altında sallanırken, parmakları arasından birkaç ayçiçeği yaprağı düştü ve geride kalmış kırgın hayaller gibi rüzgarda savruldu.

Kitabınızın sonu mutlu ya da mutsuz olsun, okurlarınızın yüzünde bir ifade oluşturabiliyorsa, siz başarılı bir yazarsınız demektir. Umarım, konuyu açıklayabilmişimdir. Anlayamadığınız yerler olduğunda, sorularınızı cevaplamayı bekliyorum.

Kitap YazmakHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin