Yeni Dünya

493 50 18
                                    


Bu bölüm, Fantastik, Bilimkurgu ya da içerisinde bir dünya kurabileceği kategorilerde yazan yazar adaylarına geliyor.

Fantastik kitap yazmanın, muhakkak en eğlenceli ve en uğraştırıcı kısmı yepyeni bir dünya oluşturmaktır. Pembe bir gökyüzü, mor çimenler ya da sakız ağaçlarınız olur, bulutları pamuk şekerler gibi yiyebilirsiniz ya da onlar sizi yiyebilir. Hayali dünyanızda sınır yoktur.

Dünyanızı tasarlamaya, bir harita çıkararak başlayın.

Büyük bir kağıda dünyanızın pek de ayrıntılı olmayan bir haritasını çizin ve güzergahlar belirleyin. Dünyanızda olması gerekenleri unutmayın; belki bir müze, evlenme kemeri, zehirli bir göl, canlı bir mezarlık, tapınak, saray, minik evler ve daha niceleri. Bir harita oluşturmanız, kitabınızda karakterinizin bir yere giderken ilerlediği yolları unutmamanızı ve geçen bölümde sağa dönmüş karakterinizi sola döndürmemenizi sağlar.

Dünyanızda, karakterinizin yaşadığı şehrin ayrıntılı haritasını çıkarın.

Bu adım önemli, çünkü karakterinizin yaşadığı şehirde neler olduğunu ayrıntılarıyla bilmemiz gerekiyor. Vaktimizin çoğu orada geçecek.

Dünya tarihi hazırlayın.

Bu dünyayı kim kurdu, ilk kralı ya da kraliçesi kim, hangi yöneticileri görüp geçirdi, tarihindeki önemli savaşlar neler, hangi bölge ne zaman fethedildi, krallar tahttan nasıl düştü, varisleri kimlerdi, ülkenin gördüğü hainler var mıydı, en önemli yapıları ne zaman inşa edildi? Bunları mutlaka göz önüne almalısınız. Dünyanızın görüp geçirdiği her kayda değer tarihi olayları ve kişileri yazmayı unutmayın.

Dünyanıza bir para birimi bulun.

Dünyanızda bizim para birimimiz mi geçiyor yoksa başka bir para mı kullanılıyor? Paranın bir örneğini, sayfanın köşesine iliştirmeyi unutmayın.

Dünyanızda kimler yaşıyor, karar verin.

Dünyanızda özel güçleri olanlar mı hayatta kalıyor, yoksa herkes cüce mi? Bunlar önemli ayrıntılar.

Dünyanınızın bir adı olmalı, ona size yaraşır bir isim koyun.

Orası bir gezegen mi, ya da kayıp bir ülke mi olacak? Adı ne olacak? Dilerseniz, bazı türkçe kelimelerin harflerini değiştirerek ona uygun bir isim bulabilirsiniz.

Dünyanızın şehirlerine de birer ad gerekiyor.

Her bir şehrin ayrı bir tarihi ve gelenekleri vardır değil mi? Öyleyse her birine ayrı bir ad düşünmeniz gerekecek.

Dünyanızın geleneklerini, en meşhur yemeğini, tarihi yapıtını, dilini geliştirin.

Gezegeninizi ya da ülkenizi mükemmelleştirin.

Umarım işinize yarayan bir bölüm olmuştur, dünya tasarlayacaklara başarılar dilerim.

Kitap YazmakHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin