Tanıtım ve İlk Bölüm

1K 89 3
                                    



Kitabınızın kurgusunu, mantığını ve karakterlerini oluşturduğunuza göre, artık taslağınızı satırlara dökmeye başlayabilirsiniz. Dilerseniz, kitabınıza kısa bir tanıtım ile başlayabilir ya da direkt ilk bölüme geçebilirsiniz. Tanıtım herkese farklı bir şey ifade edebilir; benim için olmasa da olan ama olduğunda hikayeye anlam kazandıran bir kısımdır. Tanıtımın kısa ve öz olması, okuyucuyu sıkmaması önemlidir, bu bölüm bir fragman gibi olduğundan, uzaması boğucu olabilir.

İlk bölümde klişe olan birkaç giriş var. İlki karakterin uyanması ile başlaması. Hatta; beni uyandıran civcivli saatime uzanıp yatakta gerindim tarzı cümleler çok görülüyor. İkincisi ise ilk bölümden araba çarparak diğer başrol ile tanışanlar. Bunlar klasiktir ve okuyucuya basit bir hikaye okuduğunu hissettirebilir. Bu tarz başlangıçlardan kaçınmanızı tavsiye ederim. Kendinize özgün ve ciddi bir başlangıç yapmak, hikayenize saygınlık kazandıracaktır.

İlk bölümünüz bittiğinde, okuyuculara kısa bir selam verebilir oy ve yorum atmalarını hatırlatabilirsiniz. Ama şu kadar oy gelirse yeni bölümü atarım tarzı şartlandırmalar okurları rahatsız hissettirebilir, bu tarz uyarılardan kaçının.

Ve; düzenli bölüm atmanızın okuyucuları hikayenizde tutacağını unutmayın. Düzenli bölüm attığınızda ve hangi günler atacağınızı söylediğinizde okuyucularınız yeni bölümleri ne zaman kitabınızda bulacaklarını görebilirler. Bu da onların yeni bölümü ister istemez beklemesine neden olur.

Kitap YazmakWhere stories live. Discover now