Kötü Karakter

1K 73 5
                                    


Benim ve muhtemelen çoğu okuyucunun da fark ettiği üzere kitaplardaki kötü karakterler yalnızca kötü olmak için tasarlanmış gibi. Tek hedefi karakterlerin hayatlarına musallat olmak ve onlara elinden geldiğince çok zarar vermek. Unutmayın ki, her karakterin bir hikayesi olmalı. Herkesin kötü olmak için bir nedeni vardır, ki hareketleri çoğu zaman o karakter tarafından kötü olarak algılanmaz bile.

Yine, bir örnekle olayı açıklamak istiyorum.

Örneğin, kötü karakteriniz çok sevdiği, aşık olduğu birini kaybetmiş ve asıl karakteri ona benzettiği için, sahip olmak istemiş olabilir. Bu, her davranışına bir sebep vermenizi sağlayan, üzücü ve tatmin edici bir hikaye olurdu. Ana karakterinizin aşık olduğu partnerine zarar vermek isteyebilir, hatta ana karakterinize sahip olamayacağını anladığında ona bile zarar vermek isteyebilir.

Bunun haricinde, üzerindeki laneti kaldırmak için ana karakteri kullanmak isteyen insanlar da olabilir. Bu da geçerli bir nedendir.

Kötü karakterin, yalnızca kötü olmak için yaratıldığının düşünülmemesi için bir şekilde onun da hikayesine değinmeniz gerekiyor.

Sorun yaşadığınız başka konular varsa bana ulaşmaktan çekinmeyin'

Kitap YazmakWhere stories live. Discover now