Episode 9 - Waris

624 43 40
                                    

Alicia berjln naik ke tingkat atas smbil membawa 2 cawan besar utk dibawa ke bilik gaming iaitu tmpt Ali bermain permainan video. Sesampainya di sana, dia masuk lalu menghulurkan cawan berisi hot chocolate kpd Ali.

Alicia : Ali, nah. Saya dh buatkan hot chocolate utk awk 😊😊

Ali : Terima kasih 😊😊

Ejen tekno itu mengmbil cawan tersebut dn menghirupnya sedikit. Begitu juga dgn Alicia yg mengmbil tmpt di sblh Ali lalu menikmati minumannya. Semasa minum, Ali perasan yg kelopak mata Alicia kelihatan berair seperti baru lps menangis.

Ali : Alicia, awk ok ke ?

Alicia : Ok je. Knp ?

Ali : Tu.....mata awk basah. Awk nangis ke tdi ?

Mndgrkan kata2 Ali itu, Alicia pun mula mengelap air matanya smbil berkata......

Alicia : Tkdelah, mana ada saya nangis. Tdi saya pergi basuh muka lps tu air terkena kt mata. Tu yg basah.

Ali tdk berkata apa2 selain mengangguk shj. Alicia kemudiannya mengmbil salah satu console PS5 dn berkata.......

Alicia : Ali.....jom kita sambung main 😊😊

Ali : Aik, tdi bkn awk kata yg awk x nk main lagi ke ?

Alicia : Entah tiba2 rasa best plk. Jom lah Ali.

Ali : Ok jom. Awk nk main game apa ?

Alicia : Apa2 shj. Asalkan best 😊😊

Ali : Ok, klu mcm tu kita main Call of Duty lah. Baru rancak sikit main

Alicia : Boleh, jom 😊😊

Ejen tekno itu pun mengmbil salah satu game lalu masukkan ke dlm PS5. Mereka berdua pun main sehinggalah ke lewat malam.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Kondominium CyberElite........

Kelihatan seorang gadis berambut panjang melepasi bahu duduk di ats katil smbil memandang ke arah tingkap. Keadaan di luar sgt cerah memandangkan waktu sdh menunjukkan pukul 9 pagi. Pndgnnya berpaling ke arah kalendar digital yg dia letak di ats meja belajar. Kalendar itu menunjukkan tarikh " 1 Jun 2022 ". Melihatkan tarikh itu membuatkan dia merasa sedih. Dia bangun dri katil lalu berjln ke arah satu gmbr yg dia letak di ats meja. Dlm gmbr tersebut, kelihatan gmbr dia bersama seorang wanita. Gmbr itu diambil betul2 di hdpn pintu masuk HQ MATA. Dia mengmbil bingkai gmbr itu dn melihatnya.

Kayra : Mama.....selamat hari jdi. Kayra rindukan mama 😢😢

Flashback on...........

Kayra duduk di bangku taman buatan HQ MATA sdg melihat tabletnya. Kelihatan dlm tablet itu mempunyai rekod latihan misi dan latihan kombat. Kedua2 latihan tersebut bertulis " Excellent " menunjukkan dia berjaya dlm misi dn latihannya. Namun, wajah gadis tersebut seakan2 tdk gembira dgn pencapaiannya itu. Dia meletakkan tabletnya di ats bangku dn mula melihat ke arah sungai buatan MATA. Tnpa dia sedar, ibu kpd gadis itu melihatnya. Wanita tersebut berjln ke arah anaknya dn berkata........

E. Zahirah : Kayra 😊😊

Kayra toleh ke arah ibunya dn mula melemparkan senyuman.

Kayra : Mama 😊😊

Gadis itu bangun dn memeluk tubuh ejen kombat tersebut. E. Zahirah tersenyum dn mula mengusap belakang kepala anaknya.

E. Zahirah : Anak mama buat apa sorang2 kt sini ? Mana kawan Kayra yg sorang tu ?

Kayra : Yuki dh balik so Kayra stay je kt sini.

E. Zahirah : Laa knp nk stay kt sini ? Ayah kan ada. Pergilah berlatih dgn ayah

One And Only ( Ejen Ali Fanfiction )Where stories live. Discover now