Шеста глава

2.9K 132 1
                                    

Оставих чантата си на закачалката и съблякох якето. Трейс влезе след мен и затвори. Опитвах се да изглеждам естествено, но не можех да скрия притеснението си. Ръцете ми трепереха и се потяха едновременно.

-Какво ще искаш да ядем?-попитах и осъзнах, че гласът ми също трепереше.

-Няма значение. Все ми е едно какво.-каза.

Реших да направя яйца на очи. Всъщност никога досега не бях готвила, дори и за себе си. Страхувах се, че ще оплескам всичко и Трейс няма да остане доволен. Наистина съжалявах, че го бях поканила. Трябваше да се сетя, че не мога да готвя.

Извадих няколко яйца и ги започнах да ги правя. През цялото време Трейс седеше отстрани и ме наблюдаваше. Чувствах се страшно неловко, най-вече, защото знаех, че ще се проваля. Гледах да се съсредоточа върху тигана и това, което ставаше вътре в него, но едва успявах.

-Готвила ли си преди яйца?-попита най-после.

-Не. Да бъда честна, не съм готвила нищо.

-Дай да ти помогна.-каза и дойде до мен.

Усетих едната му ръка да ме докосва за кръста, а с другата хвана дръжката на тигана. Инстинктивно се обърнах и го погледнах. Срещах погледа си с неговия, но веднага го отместих и се опитах да започна да мисля за яйцата, а не за ръката му, която толкова нежно, но и решително докосваше талията ми.

-Ето така, виждаш ли? Без напрежение. Просто трябва да държиш тигана и лекичко да го помръдваш. Не е толкова сложно. Разбра ли?

Успях само да поклатя глава в съгласие.

След малко яйцата вече бяха готови и двамата седнахме на масата да ядем.

-Как са?-попитах след когато той започна да дъвче първата хапка.-Ужасни са, нали?

-Стават. Все пак ти е за първи път.

Продължихме да ядем мълчаливо. Чудех се кога той ще подхване темата за онази целувка, която можеше да се състои и дали изобщо ще го направи. Страх ме беше да започвам разговора първа. От опит знаех, че винаги щом започна да говоря, нещо се проваля. А не исках нещата между мен и Трейс да се провалят...каквито и да бяха те.

-За какво мислиш?-попита ме.

-Мисля как може да съм успяла да направя толкова гадни яйца.-излъгах. Не можех да му кажа, че мисля за него.

CriminalsWhere stories live. Discover now