9. ''Çöpçatan'' ☼

8.2K 463 73
                                    

İki kız Groundiam Çarşısı'nda acele etmeden, yavaş adımlarla yürüyorlardı. Buraya gelmeyi Melanie teklif etmişti. Kafasında çok hoş fikirler çığlık atıyordu ama henüz planlarını Sasha'ya anlatmadığından, Sasha sürekli ''Ne halt ediyoruz burada?'' diye soruyordu. Çarşıda sadece çuval rengindeki Groundiam kıyafetleri, Özel Evler'de yaşayanlar için yiyecek ve bazı eşyalar bulunuyordu, kulübelerde yaşayanlar genellikle yemekhaneden yemek yerlerdi.

Kısacası, ''bir erkeğin ilgisini çekmek'' için hiçbir şey yoktu. Suratında bir sırıtışla etrafı tarayan Melanie'ye bakınca, sorulardan vazgeçti. Melanie yaratıcı bir kızdı, ve her şeyi yapabilirdi. Elbisesindeki kırmızı lekeler buna işaretti.

Melanie ihtiyacı olan şeyi aramaya devam ediyordu. Çarşıya büyük bir kalabalık ve gürültü hakimdi ve bu işini hiçte kolaylaştırmıyordu. Özel Evler'de oturan bir avuç zengin insanın yanı sıra Groundiam halkı kitap, diş fırçası, veya şampuan gibi kişisel ürünler almak için buraya doluşurdu. Groundiam'ın her kulübeye koyduğu bedava ortak şampuanı gerçekten kötü kokuyordu. Birkaç ay önce Edward muhtemelen dünyadan olan başka şampuanlar getirmişti. Çok küçüklerdi ve üzerinde Dove yazıyordu. Melanie dedesinden harçlık aldığı zamanlarda bunlardan kullanıyordu. Kokusu bir harikaydı.

Konsey, herkesin temiz olmasını istiyordu. Pis insanlardan nefret ederlerdi. Bu yüzden her kulübeye diş fırçası ve diş macunu da koyuyorlardı. Fakat zaman zaman diş fırçalarının yenilenmesi gerekebiliyordu. Burada Solialar ve Groundiam Çarşısı devreye giriyordu. Diş fırçasını kaybeden, pisleten, veya yıpratan biri çarşıdan bir yenisini alabilirdi.

Groundiam'da kitaplar da vardı. Sayfa sayısı biraz kısaydı ve kurgular insanları özendirip dünyaya çıkmalarını istemelerini sağlamaması için Groundiam'daki aşk hikayelerinden öteye geçmiyordu. Bir Bulucu'nun Keşfi adında bir kitap Melanie'nin favorisiydi. Diğerlerinden biraz farklıydı. Yirmi altı yaşındaki Bulucu Rose Hamilton'un maceraları anlatılıyordu. Edward keşke yukarıdan birkaç roman getirseydi.. Ama bu mümkün değildi. İçeriğinden dolayı izin vermezlerdi, yukarıdaki kitaplardaki kahramanların Groundiam'da yaşadığını hiç sanmıyordu Mel.

''İşte!'' dedi, ''Aradığımız yeri bulduk.''

Sasha Melanie'nin hevesle gösterdiği elbiseciyi görünce küçümseyen bakışlar savurdu. Groundiam'ın elbiselerinden nefret ederdi. Bu yüzden, oldukça bol olan Groundiam pantalonu giyiyordu. Melanie, o pantalonun berbat olduğunu düşündüğünden, Sasha'ya bir elbise alıp üzerinde minik oynamalar yapacaktı. Eh, tabii, kendi elbisesinde de aynı işlemleri uygulayabilirdi!

''Ciddi misin ya?'' dedi Sasha. ''Bu elbiselerden birini giyince Mark beni beğenecek yani?'' Sasha gürültü yüzünden Melanie'den başka kimsenin onu duyamayacağından emin olduğundan, oldukça rahat bir şekilde Mark'ı beğendiğini itiraf edebiliyordu.

''Güven bana.''

Melanie tezgahtar adama bir elbise almak istediğini söyledi. Yaşlı adam, Sasha'ya göre bir elbiseyi verdi ve parasını aldı.

Tıklım tıklım Groundiam Çarşı'sı küçük bir alana kurulmuştu, çıkışı kolayca bulup kendilerini dışarı attılar.

''Bu lanet elbise bana on beş Solia'ya mal oldu.''

Sasha, annesiyle beraber bir Özel Ev'de hayatını sürdürüyordu. Onun zengin olduğunu sanabilirdiniz, ama annesi tutumlu biriydi ve kızının gereksiz harcamalarını engellemek için ona az miktarda harçlık veriyordu. Bu sebeple Sasha etrafa para saçan sorumsuz biri olmamıştı hiçbir zaman. Şimdi, daha önce okulda bir iki kez gördüğü, sadece üç saattir tanıdığı bir kızın zoruyla on beş Solia harcamıştı. Annesi canına okuyacaktı.

Yeraltı GüneşiWhere stories live. Discover now