Er det så viktig?

184 13 1
                                    

Sollys skinner in vinduet og ned på meg. Følelsen av sommer velter opp i meg og jeg hopper ut av senga i en fart på 100000km i timen. I dag er dagen! Dagen hvor en gutt og en jente vil bli sent in til døden. Dagen som kommer til å forandre livet til to familier. Dagen hvor bare to navn vil bli trukket opp av en bolle. Dagen for to av oss som skal til Capitol, for i dag blir en ny historie skrevet. I dag er dagen. Uttaket. Uttaket skjer ikke før ett så det er like greit å stå opp tidlig og nyte dagen før alt skjer.
Som sakt er ikke jeg en av de rikeste her i distriktet, tvert i mot kan jeg si at vi bor i det fattigste strøket distrikt fire har å tilby. Husene her ser ikke så ille ut, men i tillegg til vinner landsbyen er vi langt under grensa. Men distriktet vårt er en av de fineste distriktene siden vi nesten altid har beundrere i Capitol. Vi er med i proffkoblet hvert år under lekene. Jeg vet ikke helt men det er nesten som en tradisjon at tributtene fra 1,2 og 4 altid blir og er allierte. Slik er det hvert år. Proffkoblet jakter ned de andre tributtene og vender mot hverandre etter at de fleste er ute. Det er som regel en i proffkoblet som stikker av med seieren. Men som oftest er det de fra 16 og oppover som vinner lekene. Jeg kan ikke huske å ha hørt eller sett noen under 16 vinne. Opp i alt så har distrikt fire 15 vinnere i alt. Distrikt to ligger foran med bare to vinnere mer en oss så det vil si at vi er nr to i rekken av flest vinnere. Vi i fire har en stor fordel i lekene. Vi er gode med garn, svømming, lystere og knuter. Det har hjulpet oss gjennom mange generasjoner i lekene.

Jeg tar på meg en hvit tskjorte og ett par bokser og løper in på skjøkenet for å se om mor har våknet. Hun må nok ha kommet sent hjem for nå ligger hun på sofaen medført i arbeids klær og sko på. Hvor lenge jobbet hun i natt? Jeg ville ikke vekke henne så jeg tok og fant fram fars gamle og slitte lyster. Den var kanskje gammel men fisken var lett å lure så det var ikke et problem. Jeg åpnet døra sakte og gikk stille ut for ikke å vekke henne. Stien ned til veien var grus lagt. Jeg bodde bare 100 meter fra sjøen så jeg bestemte meg for å gå ned dit. Sanden skilte under de bare føttene mine. Sanden var skjørlig etter i natt. På stranden har jeg et lite tilflukts sted som jeg bruker til å oppbevare ting som nett, tau, fiskestenger og slikt. Dette stede tilhørte far men siden han ikke lenger er i stand til å være her lenger så har jeg tatt over det. I det jeg åpner døren ører jeg en stemme bak meg. " Finnick, hva driver du med her ute så tidlig på dagen? uttaket er i dag, jeg fåreslo at du skulle sove lenge i dag men du hører aldri." Stemmen til Tommy er lett å skjenne igjen hvorsomhelst. Jeg snur meg og ser på han med de hav blåe øynene mine. Synet av Tommy sjokkerer meg! " Hva har skjedd med deg!" Foran meg stod Tommy i fine klær, vasket hår og skjegget så også skikkelig ut for en gang skyld. " Har du vert i Capitol? " Spør jeg og ser på Tommy med et forskrekket blik. " Nei ikke enda," sier han og ler. La oss heller få noe fint på deg." I det han sier det drar han meg med seg til det han kaller et hjem og tvinger meg til å sitte på en krakk. " Fint, hva mener du? Ser jeg ikke bra ut fra før av?"
" Jo da, du er krystalen selv, men de klærne må vi fikse litt på."
Jeg ser opp på han med et forvirret blik. " Som om du liksom har noen klær til min størrelse, og som om du liksom har fine klær i det hele tatt. Bare det hørest umulig ut."
Et lurt smil stikker ut av det lange røde skjegge. Bare slike smil kommer fram fra Tommy når det er noe han virkelig kan vise. "Eller? Hvor har du de klærne fra foresten? Maggs?" Tommy ser strengt på meg og et lite ondt smil prøver å tving seg fram. Du skjønner, Tommy er nemlig forelsket i Maggs, en tidligere vinner av dødslekene og en utrolig hyggelig dame, etter min mening å dømme. Men Tommy derimot er stupforelsket og helt vill!
" Greit Finnick, se her." Til min store overraskelse holder han en helt hvit tskjorte, som ikke har en eneste flekk på! "Wow! Den har ikke en eneste flekk på seg! Hva har skjedd!" Tommy ser strengt tilbake og denne gangen klarer jeg ikke å holde meg.
--------------------------------
Hei skjære lesere,
Takk for at dere gidde å lese denne boka, det betyr sååååå mye!!!!
Pils kommenter og hvis du greier å legge igjen en stjerne ville det ha vert supert!
Hilsen
- fatman

The hunger games: Finnick Odair (norsk)Where stories live. Discover now