Uttaket

158 10 2
                                    

Tskjorta passet perfekt! Bare det i seg selv var et mirakel. "Nå ser du også fin ut, FINnick." Tommy finner fram et gammelt, sprukket speil og tvinger meg til å stille meg foran. Han hadde rett, det så ikke ille ut i det hele tatt. " Hvor har du disse klærne fra egentlig?"
" Du hvor mye er klokka? Oi, den er 15 min på! Finnick dette har vi ikke tid til nå." Tommy bøyer seg ned og tar opp noe skrot og hiver det ut et vindu og så snur han seg og løper ut døra. "Hva skjedde nå?" Jeg står midt i det Tommy kaller en stue og lurer på hva han egentlig skjulte. "Tommy dette er ikke morsomt." Jeg får ingen svar. Jeg løper ut døra etter han men det er ikke tegn til han noen steder. Forvirret begynte jeg å gå i den retningen torget. Sola lyser ned og gir fra seg en deilig følelse av sommer. Det hadde vert mye mer deilig hvor det ikke hadde vert et uttak i dag. Jeg løp i retning torget hvor uttaket skulle skje. I fjor ble gutten fra 4 halshugd av jenta fra 8, det var et grusom syn, så i år har jeg følelsen på at det ikke er så mange frivillige som melder seg. Vel det er da syn for han som blir valgt. Jeg ler en liten ond latter inni meg.

" Hånden takk " jeg rekker fram hånden til dama bak skranken, også stikker hun ett eller anet inn i fingeren min som da fører til at litt blod kommer ut. Deretter ber hun meg presse fingeren ned på et papir. " Greit, neste!" Jeg forlater køen og går for å finne meg en plass i rekken for gutter som er 14 år. Jeg hilser på guttene rundt meg og ønsker dem lyketil. Deretter retter vi bliket mot senen. Claudia Cenario, distrikt 4 eskorte. Hele veien fra Capitol har hun kommet bare for å trekke to laper fra to forskjellige skåler. Tåpelig.

"Velkomen, velkomen, til alle dere i distrikt 4" stråler det ut av Claudia. Den tilgjorte Capitol dialekta gjør ikke saken bedre. "Før vi begynner uttaket skal vi vise et filmklipp som hele veien fra Capitol har kommet hit for å minne oss, nokk en gang om hvorfor vi har dødslekene og hva vi nå er blitt." Claudia går vekk fra mikrofonen og setter seg vedsiden av ordføreren. Alle retter bliket mot storskjermen og alt blir stille. Klippe har jeg sett sån tusen ganger og den er bare sååååååååååå Skjedelig! Jeg står der og aper etter Snow gamle stemme og gutten rundt meg begynner å le. " År med krig" aper jeg etter Snow. " Så mange mistet livet" guttene ler bare enda mer. "Derfor har vi dødslekene i dag for å minne oss...." Jeg strekker ut hendene og later som om jeg klør meg i skjegget som om jeg liksom er Snow. Guttene går helt amok og ler sykt høyt. Til min store overraskelse før jeg se megselv på storskjermen over hele torget. Jeg kan se at guttene rundt meg nesten faller av latter, noen faller til og med! Jeg strekker ut hendene igjen og sender flyveskyss til alle rundt meg. Det er jo det de vil ha. Noe å se på. Noe å le av.

Claudia Cenario bryter shovet mitt og fortsetter. " Som sagt så er det to heldige tributter her i dag som skal få æren av å reise til Capitol og kjempe i dødslekene, men først har vår skjere borgermester noen ord på hjertet." Claudia trer av og slipper borgermesteren fram. Han holder en kort tale om hvor bra distriktet vårt har gjort i tidligere dødsleken og så snakker han litt om industrien og fisken. Etter all snakkingen ramser han opp alle tidligere vinnere av dødslekene fra vårt distrikt. Så slipper han Claudia fri igjen og nå har alt blit stille rundt oss. Jeg føler selv at jeg er spent. Hvem er de HELDIGE i år? Sån seriøst så har jeg litt lyst til å melde meg frivillig. KANSJE jeg vinner? Jeg kan å bruke en lyster.

"Og nå til dagens høydepunkt, uttaket! Som alltid, damene først." Claudia går bort til skålen med jente navn. Jeg kan se at stemningen mellom jentene jeg spent. Claudia trekker opp en lapp og går mot mikrofonen. Fingrene hennes åpner den lille lappen og leser navne som står der. Hun smiler og ser utover forsamlingen. " Og den heldige vinneren er...... Cellene Marzei!

The hunger games: Finnick Odair (norsk)Where stories live. Discover now