Når jeg tenker over det

99 12 5
                                    

"Pust, alt kommer til å ordne seg"

" pust, jeg kommer ikke til å dø på den arenaen som venter meg"

" FOR JEG KOMMER TIL Å DØ FØR DET!!!!!!!"

Jeg sitter i sengen min på romet mitt og klemmer luften ut av alle putene rundt meg. Jeg trekker in pusten og slipper den løs i en så rolig rytme som jeg kan men allikevel går det veldig fort. Frykten raser gjennom meg med sin mørke, motbydelige kraft. Jeg skjelver og gjør mitt beste for ikke å bli gal. Hvor dom kan jeg være? Hvilken sjans har jeg? Celine kommer til å kutte strupen av meg med det samme hun får sjansen.

Med en gang jeg satte foten min på dette Domme toge forsto jeg at det jeg nå nettopp har gjort er å selge sjelen min til døden. En fjorten år gammel gutt, som tror han kan delta i dødslekene uten å bli drept. Hvor dom kan jeg være. Jeg slår meg selv som straff for hva jeg har gjort. Men jeg tror ikke det er nokk. Det er umulig å få sove så jeg finner fram tv kontrollen, det er hvertfall det Claudia kaller det. Jeg skrur på tven. Jeg har ikke peiling på hva klokka er men det er i hvertfall langt ifra dag. På tven går det opptak av uttaket fra hvert distrikt. Som altid begynte det med distrikt 1 og sluttet med 12.

Jeg ser alle uttakene fra distriktene. De som sitter igjen i meg etter at de er ferdig med sendingen er, tributtene fra 1 og 2, de som regnes som mine allierte. Jenta fra 6, med langt svart hår og den hvite kjolen. Som vanlig er tributtene fra 6 bare tåpelige, de har sjeldent vunne og de gangene de har det var det bare rent flaks. Men jenta fra seks dette året er like gammel som Cellene og for meg virker hun også litt truende, ikke på samme måte som Cellene men truende nokk til åt jeg ikke skal undervurdere henne. Så er det gutten fra 7 og 8 de ser sterke og har KANSJE en sjans i lekene. Så er det jente tributtene fra 10 og 12 de begge ser it til å være mindre en tolv, men jeg reiser med at de er tolv. Men gutte tributten fra to er han som skremmer meg mest. Bare å se øynene hans forteller meg at han er livsfarlig. Godt vi er allierte.

The hunger games: Finnick Odair (norsk)Where stories live. Discover now