#CansuKaya

12.7K 378 18
                                    

Öncelikle bölüm sananlardan özür diliyorum ama bu bölümden çok daha önemli bir konu.

Özgecan Aslan cinayetini hepiniz eminim ki hatırlıyorsunuzdur. Henüz 20'li yaşlarında,genç bir kızın masumluğu ve hayalleri elinden alınmış,vahşice katledilmişti!

Hepimiz Özgecan Aslan'dan sonra biter sanırken,şimdiyse bir genç kızı daha toprağa verdik. Cansu Kaya,ölmeyi mi hak ediyordu? Hayır. Onu öldürenlere karşı bir suç mu işlemişti? Hayır. Peki,onu neden öldürdüler?

Ben de bir kızım. Ama artık sokaklara çıkmaktan korkar oldum. Her dışarı çıktığımda 'Acaba bugün başıma bir şey gelecek mi?' diye düşünüyorum. 'Acaba onlardan sonra sıra bana da gelecek mi?'

Eminim aranızda bunu okuyan erkekler vardır. Buradan size ve diğer bütün erkeklere sesleniyorum. Biz de insanız ve özgürce sokaklara çıkıp dolaşmak istiyoruz. Sizden korkmak istemiyoruz. Unutmayın sizin de kız kardeşiniz,anneniz var. Onlar da aynısını yaşasaydı,nasıl hissederdiniz? Eminim ki çok üzülür,öfkelenir,onlara bunu yapan kişiyi öldürmek isterdiniz. İşte o insanlar da aynısını yaşıyorlar!

Hiçbir kadın otobüse bindiği gibi inemiyorsa,işinden çıkınca evine gidemiyorsa,kimse bana adaletten bahsetmesin! Ben sokağa çıktığımda güvenle evime dönebileceğim bir ülke istiyorum sadece.

Cansu Kaya ve Özgecan Aslan cinayetini kınıyorum. Asla unutmayacağız!..

Abim Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt