hoofdstuk 6

438 8 1
                                    

Sterre liep in haar eentje door het grote bos wat naast het huis lag. Ze rilde, het was erg koud, maar ze wist dat ze moest doorzetten. Voor Pim. Haar beste vriend. Opeens voelde Sterre een hand op haar schouder, ze schrok en draaide zich met een ruk om. Het was Pim! Ze vloog hem om de hals, ze was zo blij hem weer te zien! "Wat is er met je gebeurd?" vroeg Sterre. Pim vertelde het hele verhaal, over hoe hij was meegenomen naar een huisje in het bos, toen zagen de ontvoerders dat ze de verkeerde hadden meegenomen en lieten ze Pim weer vrij. Sterre was blij om hem weer te zien, als ze met Pim was voelde ze zich goed, ze voelde zich altijd comfortabel bij hem. Het was anders dan waneer ze bij Raph was. Af en toe twijfelde ze zo erg, ze hield van Raph, maar steeds als ze bij Pim was kreeg ze zo een raar gevoel in haar buik. Was ze verliefd op Pim? 

De volgende ochtend zaten de vijf weer samen aan tafel, Pim had iedereen zijn verhaal vertelt en was opgelucht dat hij weer gewoon thuis was. "Zo een verlaten huisje in het bos is maar niks" zei hij lachend. Sterre negeerde Raphael al de hele ochtend, ze had de hele nacht lopen piekeren wat ze nou wil. Ze wist het niet, ze was zo verliefd op Raphael, maar waarom had ze dan dat rare gevoel bij Pim? Raphael merkte aan Sterre dat er wat met haar was. Hij besloot uiteindelijk om het haar gewoon te vragen. Ze liepen samen naar de tuin. Raphael begon het gesprek, "Je doet al de hele ochtend raar tegen me, wat is er Sterre?" Sterre durfde hem niet aan te kijken, ze wist niet of ze het moest vertellen van Pim. Ze besloot dat ze het beste eerlijk kon zijn. "Raph ik vind je echt heel erg leuk, maar steeds als ik bij Pim ben krijg ik zo een raar gevoel. Ik denk dat ik verliefd op hem ben..." stotterde ze. Raphael schrok van wat hij te horen kreeg, hoorde het hij nou goed? Was ze verliefd op Pim? Raphael werd boos en begon te schreeuwen. "Ik heb altijd al geweten dat hij achter je aan zat! Als je in zijn trucjes trapt moet je dat lekker doen, ga maar naar je speurneusje. Het is uit!" 

Sterre was huilend naar haar kamer gelopen, Pim had nog gevraagd wat er was maar ze had hem genegeerd. Waarom was ze nou zo stom bezig? Ze wist niet eens zeker of ze Pim wel echt leuk vond, en nu is het ook nog uit met Raphael... Anastacia kwam de kamer binnen en zag een huilende Sterre op bed zitten. "Hee Ster wat is er aan de hand? Waarom moet je huilen?" vroeg ze bezorgd. Sterre zei door haar tranen heen dat het uit was met Raph en dat ze nu even niemand wilde zien. Anastacia ging naar beneden, ze besloten met zijn vieren een spelletje te gaan doen. Anastacia vroeg aan Raphael of ze hem even kon spreken. "Waarom is het uit met Sterre?" vroeg Anastacia. Raphael kreeg tranen in zijn ogen, hij miste haar. "Sterre vindt Pim leuk." bracht hij met moeite uit. Anastacia keek hem ongelovig aan ze kon niet geloven dat Sterre haar relatie zou vergooien voor Pim. Voor Pim! 

De  vier zaten een beetje op de bank te chillen, tot Pim opeens zei dat hij een brandlucht rook. Al snel zagen de vier rook uit de richting van de keuken en bibliotheek komen. Even later zagen ze de vlammen, het vuur verspreidde zich zo snel dat het inmiddels al bijna de trap had bereikt. De vier vluchten naar buiten. Pim belde de brandweer. Opeens zag Raphael dat ze maar met zn vieren waren, hij rende zonder iets te zeggen het huis in. Hij kon nog net de trap op voordat het vuur hem had ingesloten, hij gooide de deur van de meisjeskamer open, maar tot zijn verbazing zag hij dat Sterre er niet was! Hij keek in de jongenskamer en badkamer, maar Sterre was nergens te bekennen. Raphael dacht dat ze misschien al naar beneden was gegaan voor de brand. Hij rende terug naar buiten maar het kon niet, de vlammen hadden de bovenkant van de trap al bereikt. Raphael raakte in paniek, hij liep terug naar de slaapkamers maar wist niet wat hij moest doen. Hij besloot dat hij geen andere uitweg had. Hij moest door het badkamerraam springen. Raphael gooide het raam open en zonder na te denken sprong hij naar beneden. Hij landde hard op de grond, maar hij was niet gewond. Hij liep naar de voordeur waar de andere drie stonden. "DUDE! We waren zo ongerust!" Marcel gaf Raphael een knuffel. "Hebben jullie Sterre gezien?" vroeg Raphael ongerust. "Nee, wij dachten dat jij haar ging redden omdat ze nog boven was" zei Anastacia. "Dat wilde ik ook doen, maar Sterre was niet boven!" Raphael kon zijn tranen niet meer inhouden, hij moest weten waar Sterre was!

de terugkeer van de vijfWhere stories live. Discover now