hoofdstuk 11

396 8 1
                                    

Het was tweede kerstdag, de vijf zaten gezellig rond de kerstboom te praten. Iedereen had zijn eigen taak gekregen voor het diner, na het diner zouden ze de cadeautjes gaan uitpakken. Pim en Ana stonden op en liepen naar de keuken, hun taak was om het voorgerecht te maken. Ondertussen dekten Sterre en Marcel de tafel. Pim had zijn beroemde tomatensoep gemaakt en Ana had voor zichzelf een salade bereid. Ze hield niet van tomatensoep, zelfs niet die van Pim. Iedereen smulde van de soep. Na het voorgerecht was het de beurt aan Sterre en Raphael om het hoofdgerecht te maken, Sterre had van haar moeder geleerd hoe ze kalkoen moest maken en Raph maakte ondertussen de aardappelen. "Niet teveel flikflooien in de keuken he" riep Marcel naar hun. Raphael lachte en zoende Sterre express zodat iedereen het kon zien. 

Iedereen zat helemaal vol van het lekkere eten, ze hadden besloten dat Marcel het toetje maar later in de avond moet bereiden want niemand had er nu nog zin in. "Zullen we dan nu de cadeautjes doen?" vroeg Pim. "JAAAAA cadeautjes!" schreeuwde Marcel. Sterre had aan Pim gevraagd wat Marcel nou eigelijk leuk vond, aangezien zij niet wist wat ze moest kopen. Pim had gezegd dat Marcel wel graag gamede dus had Sterre een cadeaubon voor de Gameplaza gekocht voor hem. Marcel was heel blij met het cadeau nu moest hij nog raden van wie het was. "Ik gok Raphael" zei hij. Sterre lachte en zei "Helaas, ik was het" ze stak haar tong naar hem uit. Marcel omhelsde haar en bedankte haar voor het cadeau. De rest van de avond had iedereen het vreselijk naar hun zin, iedereen was blij met zijn of haar cadeau en Marcel had tiramisu gemaakt als toetje. Om 00:00 besloten de vijf te gaan slapen want ze gingen de volgende dag met ze alle vuurwerk kopen voor oud en nieuw!

Het was ochtend, Anastacia en Sterre konden niet uit bed komen. Ze hadden heel slecht geslapen. De jongens waren maar met zn drieën naar de vuurwerkwinkel gegaan omdat ze nu toch niet veel aan de meiden hadden. Inmiddels waren de meiden uit bed gekomen. Sterre ging als eerste douchen, ze zette de douche extra heet. Het vroor buiten, het was zo koud! Sterre trok haar dikste trui aan, haar jogingsbroek en haar pantoffels. Ze liep naar beneden, zette de tv aan en plofte op de bank. Even later kwamen de jongens binnen met twee grote tassen met vuurwerk. "Jullie hebben veel gekocht!" zei Sterre. Marcel nam snel de tassen mee naar boven. "Wat zie jij er sexy uit" zei Raphael lachend tegen Sterre. "Hah hah heel grappig" zei Sterre. Raphael liep naar haar toe en kuste haar. Hij kwam naast haar op de bank zitten. "Je hebt sneeuw in je haar" zei Sterre droog. Raphael knikte en nam haar mee naar de tuin. Hij vormde een soort van sneeuwbal en gooide die naar Sterre toe. Niet veel later waren de andere drie ook in de tuin en hadden ze een sneeuwballengevecht. Sterre was zo blij dat ze weer met haar vrienden in het huis woonde.

De dagen gingen snel voorbij, het was inmiddels al 31 december. Marcel bakte oliebollen en appelflappen. Anastacia kwam hem helpen. Ze wist niet of ze hem nou leuk vond of niet. Waarom was liefde toch zo ingewikkeld dacht ze. Raphael en Sterre kwamen de trap af gelopen. Sterre liep naar de bieb en Raphael naar de woonkamer. "Moet je niet mee met je meisje?" vroeg Marcel plagend. "We zitten niet aan elkaar vast ofzo hoor" reageerde Raphael en hij kwam ook helpen. 

Het was 22:00 over twee uur zouden ze het nieuwe jaar inluiden. Ze zaten allemaal op de bank en haalden herinneringen met elkaar op. Over de tijd in het huis met de inlijvingen en Morgana, maar ook over de tijd toen ze uit huis waren gegaan en hoe ze een paar maanden geleden weer terug waren gekomen. Het was tien voor twaalf. "Staat al het vuurwerk al klaar?" vroeg Marcel. "Ja ja alles staat klaar Marcel" reageerde Pim. Marcel had nu al wel tien keer gevraagd of alles klaarstond. Sterre nam een hapje van haar oliebol, Raphael pakte hem daarna af en stopte hem in een keer in zijn mond. Iedereen moest lachen om zijn gezicht. Ze begonnen met aftellen nog 10..9...8...7...6...5...4..3...2...1.... HAPPY NEW YEAR!! Iedereen omhelsde elkaar. Raphael zoende Sterre "Gelukkig nieuw jaar schatje" zei hij en hij kuste haar weer. "Jij ook" reageerde ze en ze maakten weer plaats voor een lange zoen. Marcel omhelsde Anastacia, hij wenste haar gelukkig nieuw jaar en opeens zoende ze hem. Marcel stond even verbaast te kijken nadat de zoen was afgelopen, maar hij pakte daarna haar hand en lachte naar haar. Ze gingen allemaal naar buiten kijken naar het mooie vuurwerk, en natuurlijk zelf afsteken. Sterre vond zelf afsteken een beetje eng dus bleef ze alleen kijken. Ze waren naar de straat toe gelopen, er waren meerdere mensen aan het afsteken. Sterre vond het prachtig. De jongens staken tegelijk allemaal een pijl aan. Anastasia vond die knallen maar niks, maar mooi vond ze het wel. Raphael gaf een sterretje aan Sterre. "Omdat jij mijn sterretje bent" zei hij lief en hij gaf haar een knipoog. Pim en Raphael staken nog meer pijlen af. Opeens hoorde ze een keihard geschreeuw achter hun. De vier draaide zich om. Daar lag Marcel te schreeuwen van de pijn...

de terugkeer van de vijfWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu