MÜTTEFİK (Lord Bryce) - 19

14.2K 1.1K 36
                                    

Kylianne, yemek vakti için Glenna'yı beklerken siyah elbisesinin içerisinde rahatsızlıkla kıpırdandı. Üç kız Malcolm'ın gidişinden sonra nefessiz kalana kadar birbirlerine yastık fırlatmış, kahkahaları ile kaleyi inletmiş ve sonunda hareket edemeyecek hale geldiklerinde yan yana yatağa serilmişlerdi. Kylianne, en son ne zaman bu kadar eğlendiğini hatırlamıyordu, uzun zaman sonra ilk defa kendini bu denli hafiflemiş hissediyordu. Kucağında kavuşturduğu ellerini biraz daha sıktı, bu iyi değildi. Sıkıntı içerisinde, karla kaplı manzarayı izlemek için pencere kenarına yürüdü "Bu hiç iyi değil Kylianne" dedi "Alışmaman gereken yerlere alışıyor, sevmemen gerekenleri seviyorsun..."

Alacakaranlığın çökmeye başladığı denizin üzerinde uçuşan karlar, rüzgârla sağa sola savrulurken genç kadın kendisinin de onlara benzediğini düşünmeden edemedi. Yeri yurdu hiçbir zaman belli olmamıştı, küçük bir kızken annesinin yanında yaşadığını biliyordu daha sonra ablası ile Kildraen'e yerleşmişti ve nihayetinde Karaağaç Ormanı evi olmuştu, peki ya şimdi? Boynundaki Kehribar kolyeyle oynarken "Peki ya şimdi ne yöne gidiyorum?" diye iç çekti. O sırada düşüncelerini bölen bir ses duydu, hızla arkasını döndü ancak neden sona bunun Glenna'nın iç sesi olduğunu fark edince ufak çaplı bir şok geçirdi. "Tanrı aşkına Kylianne söylenmeyi keser misin? Ne dediğini tam olarak anlayamıyorum ve bu mırıltın başımı ağrıtıyor!" büyücü bir an gözlerini kırptı, sonra tereddütle "Glenna?" dedi. Kız "evet benim, geliyoruz" derken Kylianne kaşlarını çattı, kimin büyücü ve kimin tutsak olduğunu anlamak cidden imkânsızdı! Güya Malcolm'a ders vermek için kız kardeşini esir almıştı ama şu durumda Glenna'nın Kylianne'i esir aldığını düşünmek daha doğru olurdu. Ona zorla yemek yediriyor, dinlenmesi için ısrarcı davranıyor neredeyse kale leydisinin kıyafetleri kadar çok kıyafet diktirmek için onunla tartışmaktan çekinmiyordu. Üstelik henüz kendisi bile bu iç ses olayını çözememişken Glenna onu kullanmaya başlamıştı bile! Kylianne ağrıyan başını elleri ile ovalarken gülümsemekten kendini alamadı, "Sanki Catriona geri dönmüş gibi" dedi neden sonra söylediklerini fark edince kaşlarını çattı. Kendine gel, diye söylendi o senin düşmanın, Glenna'da onun kız kardeşi başka türlü düşünmenin anlamı yok!

Breannen'ın geldiklerini haber veren sesi ile ayağa fırlayan Kylianne kendini bunaltan düşüncelerden kurtulmak istercesine odanın dışına kendisini attı. Onun bu halini gören Glenna'nın gülümsemesi soldu, Breannen ise kaşlarını çatarak "Neler oluyor?" diyerek şüphe dolu gözlerle ona bakmaya başladı. Kylianne onların bu bakışları karşısında derhal kendisini toplayarak gülümsedi "Elbiseye alışamadım Breannen mesele bu, yürümekte zorlanıyorum." İz sürücü her ne kadar inanmayan bakışlarla onu süzmeye devam etsede bu açıklama Glenna için yeterli olmuştu, genç leydi şefkatle gülümseyerek ellerini tuttu. "Tanrı aşkına Kylianne inanılmaz görünüyorsun!" derken bakışları samimiyetini yansıtıyordu. "Açıkcası siyah elbise giyineceğim diye tutturduğunda canım sıkılmıştı ancak şimdi iyi ki böyle yapmışsın diye düşünmekten kendimi alamıyorum."Kylianne yüzünün kızarmasına engel olamazken, akıllarına geleni hiç düşünmeden söylemenin Mckenzie kardeşlerin kötü bir özelliği olduğuna ilişkin bir şeyler mırıldandı.

Yeni bir elbisenin hemen hazır olması mümkün olmadığından Gleanna'nın birkaç elbisesinin tadilat edilerek Kylianne'in üzerine uygun hale getirilmesine karar verilmişti. Gerçi göğüs ölçüleri konusunda biraz problem yaşamışlardı, büyücünün ölçüleri ufak tefek Glenna'ya nazaran biraz daha yüksekti. Genç Leydi en ihtişamlı renklerin kullanılması konusunda ısrarcı olmuştu ancak Kylianne daha fazla mahcup olmamak adına, dolaptaki en sade kıyafetleri almak konusunda inatçı davranmış ve sonuçta kazanan o olmuştu. Üzerindeki elbise siyah renkteydi, ipek gibi akışkan bir kumaştan dikilmişti. Göğüs dekoltesi altın şeritlerle süslenmişt, derin bir V şeklinde aşağıya iniyor biraz da sıktığı için göğüslerini daha dolgun gösteriyordu. Elbisenin bel kısmı üzerine tam oturuyor, kalçalarından itibaren genişlemeye başlıyordu ayrıca kollarında da göğsündeki gibi altın şeritler bulunuyordu. Bunu aşırı sade bulan Glenna, arkadaşını vazgeçiremeyeceğini anlayınca, elbisenin tam kalçalarına oturan kısmına, biraz bol olacak şekilde altın renkli kalın bir kuşak bağlamış ve uç püsküllerini elbisenin önüne düşecek biçimde bırakmıştı. Tüm bunlar bittikten sonra Mairin, saçlarının ön kısımlarını toplayarak, arkasında salınan saçlarının üzerinde sarkan tek bir kelt örgüsü yaptı, nihayet işleri sona eren iki kız eserlerini şöyle bir süzdükten sonra neticeden memnun kalarak onu odada yalnız bıraktılar.

Orman BüyücüsüHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin