KADİM BÜYÜCÜ- 29

13.6K 1K 81
                                    

Kehanet Kulesi'nin, meş'alelerle aydınlatılmış karanlık ve dik merdivenlerini tırmanan Kylianne, güçlükle aldığı nefesini toparlamaya çalışırken, bir kez daha merdivenleri bu denli dik inşa eden mühendise yüksek sesle lanet okudu. Normalde de havasız bir ortamı olan eski kuzey kulesi, meş'alelerin de etkisi ile iyice bunaltıcı bir hal alıyor ve tırmanışı normalden daha zor bir hale getiriyordu. Genç kadın, yüzünü gizleyen uzun başlığını çıkararak, ellerini terleyen saçlarının arasından geçirdi ve kulenin daracık pencerelerinden, biraz deniz havası alarak ferahlamaya çalıştı.

Baharda yükselen nehirlerin de dökülmesiyle kabaran deniz, hoyrat bir çocuk gibi esen rüzgârın etkisi ile kayalıkları daha bir hızla dövüyor, bu haliyle esaretinden kurtulmaya çalışan bir mahpusu andırıyordu. Bir süre olduğu yerde kalarak bu nefes kesici manzarayı izleyen büyücü, neden sonra kuleye tırmanma sebebini anımsayarak yeniden merdivenleri tırmanmaya koyuldu. Eski Kuzey Kulesi ya da daha bilinen adı ile Kehanet Kulesi, kadim büyücü Mannis'in ikametgâhı idi. Rivayete göre Kildraen Kalesi'n de temeli atılan ilk kısım bu kuleydi, o yüzden insanlar ona eski kuzey kulesi diyordu ancak Druid Mannis'in bu kaleye yerleşmesi ve yaklaşık 200 yıldır bu kuleyi ikametgâh olarak benimsemesi, ona Kehanet Kulesi unvanını kazandıran şey olmuştu. Çağın en büyük büyücüsü olarak kabul edilen Druid Mannis, yaklaşık 354 yaşındaydı ve bir kader büyücüsüydü. Bu bir Druid'de bulunabilecek en nadir yeteneklerden biriydi ve sadece bu sebepten bile saygıyı hak ediyordu. Ancak Druid Mannis'in, Kadim Büyücü olarak nam salmasına esas olan sebep, Bilge Krallar Savaş'ında, galibiyetin kimseye ait olmayacağını, iç savaşın devam etmesi halinde, kuzeyden gelen kızıl saçlı savaşçıların (Vikingleri kast ediyor) İskoçya'yı yağmalayacağı, bunun bilinen dünyanın sonunu getirerek, Bilge Krallar devrinin kapanacağını kehanetinde bulunmasıydı. O dönemde genç bir büyücü olan Mannis'in, bu kehaneti çok dikkate alınmamış ancak söylediği gibi savaş hala devam ederken, Vikingleri ortaya çıkması ile yaşanan yağmanın sonucunda birçok klanın dağılması ve büyük göçün başlaması üzerine, dikkatler bu genç büyücünün üzerine çekilmişti. Seneler sonra Mannis, Gallia'daki eğitiminden döndüğünde, İskoçya için ikinci büyük bir kehanette bulunmuştu. Ona göre; Viking saldırları Mckenzie klanından gelen  sıradan bir askerin önderliğinde püskürtülecek, tılsımlı klanlar dağılmaya yüz tutacak ve İskoçya'da yeni bir devir başlayacaktı.  Bu sefer daha çok insanın onu ciddiye almasına rağmen yine de güvenilir olmadığını iddia edenler olmuştu. Ancak devam eden Viking saldırılarının, Kahraman Aenas tarafından püskürtülmesi ve Mckenzie klanı ile onların kollukçusu Mcrae halkının, Kildraen inşa etmesi ile bir kez daha büyü görüsünün ne denli kusursuz olduğu kanıtlanmış ve bu durum Highland'in yeni düzeninde öncü bir akım oluşturmuştu.

Mannis'in, özel bir büyücü olduğu kehanetlerinin tümüyle açık ve anlaşılır olması dışında, çok güçlü bir taş olan Ametist üzerinde hakimiyet kurmasından belliydi. Genellikle büyücüler, büyü güçlerine göre kendilerine uygun olan taşı seçerken, Ametist, Akik, Yeşim ve Ay taşı gibi bazı özel taşlar, büyücülerini kendileri belirliyordu. Kral Taşı diye de adlandırılan bu taşların birçoğu, Bilge Krallar devrini bitiren savaşta çalınmış, başka ülkelere kaçırılmış veya kaybolmuştu. Bilinen birkaç tanesi de, Mannis gibi büyü gücü yüksek Druidlerin elindeydi ancak en çok bilenen taş, elbette Ametist'ti. Kralların Mor Taşı, insan düşüncelerinin, kaderin ve kehanetin taşı idi. Kullanıcısına açık bir zihin, uzun bir ömür ve yıldızları okuma gücü veriyordu. Kral Taşları, kendi seçtikleri dışındaki kişilerin eline düşmeleri halinde zehirli bir etki bırakabildiklerinden insanlar, onlara sahip olsa da kafalarına göre kullanamıyordu.

Kylianne, nihayet nefes nefese şifacıların katına varabildiğin de "Mannis'in ortalarda çok dolaşmamasına şaşırmamalı" diye söylendi "300 yaşındaki bir adamın, bu merdivenleri inip çıkması bile bir mucize sayılır..." Şifacılar katı, kadim büyücünün odasıyla kule merdivenleri arasındaki geçiş kısmında bulunuyordu ve burada Mannis'in bizzat seçtiği şifacılar çalışıyordu. Bir zamanlar Kylianne'de tıpkı buradaki kişiler gibi Mannis'e çıraklık yapmıştı, onlardan farklı olarak büyü yeteneği bulunan genç kadın, Kadim Büyücüden büyü dersleri de almıştı.

Orman BüyücüsüHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin