~X~dere

1.2K 58 36
                                    

Tsundere:

 este un argou japonez care descrie natura personajelor anime/manga sau din jocuri(simulari), de sex feminin. Tsundere este un cuvânt care combină două cuvinte, "Tsun Tsun" și "Dere Dere". Ambii termeni descriu atitudini ale unei persoane. "Tsun Tsun" este folosit pentru o atitudine rece, directa,rautacioasa,poate chiar ingamfata, în timp ce "Dere Dere" inseamna a deveni 'lovey dovey' (What the hell does that mean?!). Deeecii... Tsundere este persoana prea orgolioasa ca sa-si arate sentimentele fata de crush-ul ei/lui , in interior, iubindu-l/o la nebunie.

Sfat : Just accept this feeling and make the first step, bitch! It's for your own good!

muie. . .PARDON! ... era Moe! Asadar . . .:

Moe:

reprezinta un sentiment personal foarte puternic, dus la extrem in cele mai dese cazuri, care se poate manifesta la persoane cu orice tip de varsta. In general, el se manifesta la adolescenti deoarece in adolescenta sentimentele sunt mult mai puternice ca in restul perioadelor de viata. Cu toate aste, nu este exlus ca 'moe' sa fie prezent si la copii sau adulti.

Yandere:

termen foarte cunosc pentru otaku, reptrezinta o persoana (de obicei femeie) ce are o obsesie romantica scapata de sub control fata de cineva. 'Din dragoste' ea ajunge sa afle si cele mai mici detalii din viata crush-ului, sa elimine orice concurenta si chiar pe propriul crush doar pentru a nu fii al altcuiva. Adesea este recunoscuta dupa comportamentul ei super creepy de stalker si zambetul/rasul psihopat ; uneori chiar si dupa armele si hainele patate de sange pe care le poarta.

Ex. de yandere: Yuno Gasai from Mirai Nikki a.k.a Future Diary - cea mai creepy yandere ever!!!

additional note: try Yandere Simulator. E . . . un joc cool!

Kuudere:

este asemanator cu un Tsundere, doar ca spre deosebire de acesta, el nu frgventeaza aproape deloc reliefarea sentimentelor si grijei fata de crush-ul sau, un tsundere facand asta mai des. Asadar si prin 'U' mare. . . kuudere este un tsundere mai dur si mai rece care isi arata sentimentele din an in pasti si nici macar atunci. 

le eu: trist!

Dandere:

este personajul/persoana linistita, calma, pasnica, de obicei timida fata de crush-ul ei/lui. Termenul e format din 'Dan' ce provine de la 'Danmari' (cea ce inseamna tacut) si 'dere' (def mai sus). A nu se confunda cu kuudere!! In aparitie, ele se pot confunda usor dar, pentru a nu se asocia una cu alta, le poti diferentia cu putina atentie. In timp ce ignoranta unui kuudere e rautacioasa, cea a unui dandere e timida, sperioasa adesea fugind din frica de a nu fii descoperit. E intr-un permanent blush atunci cand este, sau pur si simplu se gandeste la crush-ul sau.

le me: How cuuuteeee!!!

Himedere:

personajul cere sa fie tratat ca o/un regina/rege de catre cei din jurul lui.

Kamidere:

este asemanator cu himedere doar ca personajul se crede un Kami (Dumnezeu)si crede ca stie ce e mai bine pentru cei cel inconjoara.


OBS. PENTRU OTAKU!!!!!!!!

Pentru cei ce au vizionat NO.6, stiu ca Shion a omorat un om care la impuscat pe Nezumi mai prin penultimele episoade. . . . Numai mie mi s-a parut ca Shion arata ca un yandere?

Ei bine, asta a fost si cu dere astia asa ca tot ce va spun e ca pe langa lectii si info-ul despre anime-uri, voi mai adauga si fanfic,video, poze, otaku stuff la media! Sper sa va convina!

Kisu e mata ne, minaaa!!!!


Cunostintele unui OTAKU🇷🇴Where stories live. Discover now