Japoneza

437 30 11
                                    

(*accent ciudat*) Pentru ca noi este otaku...eu decide ca trebuieste sa stim japaniza!

Asa ca iata, in premiera, primul capitol din cartea asta in care va voi invata putina japoneza...pentru ca sunt 100% sigura ca vreti s-o invatati fie ca sa mergeti in Japonia, fie ca sa va dati smecheri ca o stiti si, evident, pentru a urmari anime fara subtritari sau chiar fara motiv . . .Lest's do this sh*t!!

Hai se stim pronumele din japoneza:

Watashi  ~~ Eu

Watashi tachi  ~~ Noi

Anata  ~~ Tu

Ishi  ~~ Voi

Kare  ~~ El

Kanojo  ~~ Ea

Karera  ~~ Ei/Ele

Sa stim sa salutam...

Intai de toate de incepe cu replica : ~ Hagimemashite. ~ care inseamna ~ Imi pare bine sa te cunosc! ~ (idk de ce se incepe asa da ...meh...nu conteste) alaturi de care de face plecaciunea specifica ce aduce o nota respectuasa in convorbire. 

 Dupa ce ne-am exprimat "entuziasmul" de a cunoaste persoana respectiva, urmeaza presentare numelui tau prin replica: ~ Watashi wa _(nume)_ desu.  care se traduce ~ Eu sunt _(nume)_. ~ ...

 Dupa introducere, si inaintea inceperii conversatiei, se spune ~ Yoroshiku onegaishimasu. ~ care, la propriu, este o cerere a simpatiei sau a intelegerii traducandu-se, efectiv, ~ Te rog sa fi dragut/a cu mine. ~ . Aceasta replica e obtionala, dar are un efect de politete deosebit in conversatie si te ajuta sa faci o impresie buna.

Deci...sa recapitulam...

 me: - Hajimemashite! *+plecaciunea*  Watashi wa Shi desu! Yoroshiku onegaishimasu! 

person: - Hajimemashite! *+plecaciune* . . . 

Vedeti?! Nu e chiar atat de greu!. . . si daca tot suntem la prezentari,... iata si semnificatiile adresarilor:

-chan   = este folosit pentru a arata o simpatie dulce sau iubitoare folosita mai mult in relatiile de familie sau amoroase (de exemplu... daca iubita ii spune *-chan* iubitului, se poate intelege ca adresarea din romana 'iubitule/o' sau 'dragule/a' etc.)

-kun  = este adresarea prietenoasa folosita (de obicei) intre prieteni

-san  = inspira politete si respect

-sama  = un respect si o politete mai 'puternica' decat '-san' si, totodata, denota si apreciere si chiar veneratie in unele cazuri.

Sper ca ati inteles ceva din cea ce... cel mai probabil stiati legat de limba japoneza.

Eu una incerc sa va invat cat mai usor sa vorbiti (nu ma bag pe scris ca nu pricep nimic) in japoneza pentru ca marea majoritate a tutorialelor si lectiilor de japoneza nu sunt suficient de explicite si simpliste ... cel putin pentru mine ... ca sa le inteleg cu usurinta. 

Daca doriti sa mai fac "ore" de japoneza ... lasa-ti un coment, daca am gresit pe undeva va rog sa-mi atrageti atentia, de asemenea daca vreti recomandari pentru anime sau manga, doar spuneti-mi ... si tot ce va mai pot spune e...

Kisu e mata ne mina!!!!!!!  ( ^ 3 ^ )

Cunostintele unui OTAKU🇷🇴Where stories live. Discover now