3. díl

1K 133 5
                                    

Louis' POV

„Víš, Harry, když jsem tě poprvé uviděl, cosi ve mně se pohnulo a projel mnou zvláštní příjemný pocit. Nikdy jsem nebyl zamilovaný, láska se mi vyhýbá obloukem a já bych ji přitom tak rád poznal. Je to silná emoce vyjadřující hluboké zaujetí a náklonnost, kterou člověk cítí k druhému člověku, avšak mnoho lidí se lásce vyhýbá, protože může velmi ublížit. Láska je jako růže, je nádherná a kouzelná, ale když se s ní špatně zachází, dokáže zranit. Zlomené srdce je kolikrát horší než zlomená noha. Nohu ti dají do sádry a za pár měsíců už můžeš znovu vesele pobíhat, ale když ti někdo zlomí srdce, jeho uzdravení trvá mnohem déle. Mnohdy zůstane zlomené napořád a takový člověk je jako tělo bez duše, bloudí světem a přežívá místo toho, aby se radoval. Takový člověk se stane zatraceným nešťastnou láskou a neexistuje žádný lék ani kouzlo, kterým by se z toho prokletí dostal," vydechl jsem a podíval jsem se do jeho smaragdových očí, jež mě upřeně pozorovaly. Pečlivě poslouchal každé mé slovo a soustředil se na to, co tento můj dlouhý monolog vlastně znamená.

„To, co k tobě cítím, si myslím, že láska není. Na to je ještě moc brzo. Ale když jsem si představil, že bych tě někdy uviděl, jak líbáš nějakou dívku či chlapce, zabolelo to. Cítil jsem, jako by někdo uchopil do ruky nůž a zabodl mi ho rovnou do srdce," šeptl jsem a mohl jsem cítit jeho dech, který se pomalu zrychloval. „Touha, jež mě k tobě láká, je tak velká, že jsem tě nemohl nechat volně pobíhat a riskovat, že by tvoje srdce nebylo moje. To jsem prostě nemohl dopustit, a tak jsem si tě přivlastnil. Určitě si myslíš, že jsem zlý a sobecký, ale já ti opravdu nechci ublížit. Ani ti nechci odepírat svobodu, ale prozatím si tě musím hlídat, jelikož nevím, zda by ses nepokusil o útěk, ale až si budu jistý tím, že ses mi oddal a že chceš zůstat se mnou, zahodím provazy a pouta, abys mohl volně poletovat jako motýlek na louce. Bude nám spolu dobře, uvidíš," usmál jsem se a pohladil jsem ho po tváři. „Dám ti čas na to, aby sis mě oblíbil a abys cítil to, co já cítím k tobě," pousmál jsem se, „ale měj na paměti, že nebudu čekat věčně."

***

Seděli jsme na květované pohovce, kterou jsem si před týdnem koupil v obchodě s nábytkem, protože mi svým půvabem a jemným sladkým vzhledem tak moc připomínala toho anděla vedle mě, a koukali jsme se na dobrodružný film, který právě běžel v televizi. Teda Harry se díval, mezitímco já jsem ho pozoroval a obdivoval jsem jeho krásu a nevinnost. Jeho pokožka byla čistá jako lilie na rozdíl od té mé, jež byla pokrytá tetováními, která symbolizovala moje vzpomínky, jež jsou mi velmi blízké a mají pro mě hluboký význam, a jizvami způsobenými v dětství mým otčímem.

Moje dětství nebyla zrovna procházka růžovým sadem. Hodně jsem si toho vytrpěl a slíbil jsem si, že jestli někdy budu mít děti, zařídím, aby měly nádherné dětství plné vzpomínek, které by je hřály u srdce.

Harry's POV

Snažil jsem se soustředit na film, jehož hlavním tématem byla nějaká výprava plná překážek a nástrah, které museli tamní hrdinové zdolat, ale i tak jsem si byl jistý tím, že si mě Louis prohlíží. Od doby, co jsem se dozvěděl o jeho posedlosti mojí osobou, jsem se v jeho přítomnosti cítil mnohem nepříjemněji než předtím. Vadilo mi, jak si mě prohlíží a mapuje si moje tělo, ačkoliv jsem byla rád, že se prozatím jenom dívá. Bojím se toho, jak se mě bude dotýkat.

„Víš, že máš dovoleno mluvit, že?" pohladil mě po tváři a já jsem pokýval hlavou na znamení souhlasu. „Takhle si ke mně cestu nenajdeš, Curly," pohladil mě znovu a možná by i pokračoval, ale já jsem si poposedl dál od něho a rozhodl jsem se zůstat zticha. „Jak chceš!" sykl a vypnul televizi. „Snažím se být na tebe hodný, snažím se být milý a nenaléhat na tebe," řekl podrážděně a přešel ke mně, „ale jak tak koukám, ty si toho vůbec nevážíš a ani trochu se nesnažíš," chytil mě za bradu a donutil mě se mu podívat do očí. Byly tak temné a modřejší než předtím. „Taky si můžu vzít, co chci, hned. To bys chtěl, hm?" pokračoval nepříjemně a já jsem začínal litovat mého hloupého chování. „Odpověz, kurva!" „Ne-e," špitl jsem, stále mu hledíc do očí, které po mé odpovědi trochu zjemněly. „Koleduješ si o to, abych ti ublížil, a já to udělám, Harry. I když nerad, ale udělám, to si piš." „Ne, prosím," fňukl jsem, „neubližuj mi," šeptl jsem a snažil jsem se zadržet slzy, které mi svým chováním vehnal do očí. „Dobře," usmál se a pustil moji bradu, „a neplakej," vydechl, sedajíc si zpátky na jeho místo.

***

Tu noc jsem spal poprvé v jeho ložnici. Louis se ke mně zezadu tiskl na moje záda a hladil mě ve vlasech, ale o nic víc se nepokoušel, za což jsem mu byl vděčný. Namotával si na prsty moje trčící kudrlinky a občas se nosem zabořil do mých vlasů, nasávajíc jejich vůni a šeptajíc mi do ouška, jak moc jsem krásný.

„Jsi můj poklad, jen a jen můj," špitl, než jsem se ponořil do říše snů. Alespoň tam jsem mohl být zase volný.

Louis' POV

Dlouhé minuty jsem ho tiše pozoroval a hladil jsem ho ve vlasech. Když spal, vypadal mnohem zranitelněji a křehčeji. Je jako anděl, který se nějakým zázrakem dostal z nebe na zem, a mým posláním bylo ho chránit.

Tehdy jsem ale ještě netušil, že to já budu ten, kdo tomuto andělovi zlomí křídla a zabrání mu dostat se zpátky na nebesa. Chtěl jsem ho chránit před tím krutým a zlým světem venku plným nenávisti a bolesti, ale místo toho jsem ho měl ochránit před sebou samým. Moje touha po jeho nevinném těle mi zatemnila mysl a já jsem si neuvědomoval, co tomuto stvoření provádím a jak moc ubližuji jeho křehké dušičce. Zmocnil se mě chtíč, avšak to už trochu předbíhám.

Ještě nikdy jsem nebyla s nějakým dílem tak moc spokojená. Co si o tom prozatím myslíte? Děkuji všem lidem, kteří tento příběh čtou, moc si vaší podpory vážím :).

My Little Curly Boy (new update)Where stories live. Discover now