17

9.4K 686 91
                                    

A doua zi de dimineata ma trezesc cu soarele mangaindu-mi chipul.

-Am uitat sa trag draperia, futu-i! bomban incercand sa-mi pun patura peste cap.

Inutil pentru ca sunt sigura ca nu mai pot adormi. Nu am habar cat este ceasul, dar am impresia ca este foarte de dimineata. Intind mana pe noptiera de unde imi pescuiesc telefonul. Il deschid si ma chiorasc la ceas.

-Grozav Sabina! Sapte fara un sfert!

Este o ora neobisnuita pentru mine, dar cu care trebuie sa ma familiarizez odata ce voi incepe munca. Adica in mai putin de o saptamana.

Ma ridic din pat si ma duc la baie, tarsaindu-mi picioarele pe covorul pufos. Ma asteptam sa ma simt mai obosita, tinand cont de faptul ca am dormit doar trei ore si jumatate, dar in afara lenei crunte pe care nu evit sa o ascund, mi-e bine. Dau drumul la dus si incep sa-mi dezbrac pijamaua. Imi misc picioarele in toate partile ca sa ma eliberez de pantaloni. Imi pun pasta de dinti pe periuta si incep sa ma spal fara sa ma privesc in oglinda. Intru sub ploaia calda a dusului cu periuta in gura. Ma las mangaiata de stropii fierbinti si ma bucur de momentul meu unic de liniste. Dupa ce imi clatesc gura, incep sa fredonez o melodie a carei versuri nu le stapanesc. Noroc ca nu este nimeni prin preajma sa-si dea seama de acest lucru.

Ies din apa si ma infasor intr-un prosop pufos mare, care imi ajunge pana aproape de genunchi. Intru inapoi in camera si deschid dulapul de haine. Nu prea stiu cu ce sa ma imbrac pentru ca vremea este in continua schimbare, semn ca vine vara. Imi scot o pereche de blugi negri, care stiu ca imi strang coapsele si mi le subtiaza, o camasa cu maneca lunga care imi vine pana la baza fundului si niste ghetute foarte dragute negre, cu tinte si catarame, cu tocul jos. Ma machiez foarte discret, folosind doar un fond de ten, un dermatograf si putin rimel. Imi prin parul in coada la spate imi inhat telefonul si cobor scarile spre bucatarie. Mirosul incredibil al cafelei proaspat facute imi invadeaza simturile.

Intru in bucatarie si dau nas in nas cu mama si tata care se saruta.

Imi pun mainile la ochi sa ma intorc cu spatele.

-Doamneee, oamenilor. Uitati ca aveti copil in casa? intreb eu amuzata.

Amandoi incep sa rada fara sa se fastaceasca.

-Hai lasa cucernicia asta de fata mare, raspunde tata amuzat.

-Am orbit! le spun si abia pe urma ma intorc cu privirea spre ei.

Mama sta linistita pe scaun, iar tata este in spatele ei cu cafeaua in mana. Se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

-Nu vreau sa ma gandesc ce as fi vazut daca as mai fi intarziat putin, le spun in timp ce imi torn cafea intr-o cana.

-Ai fi vazut cum mami si tati iti produc un fratior, raspunde mama amuzata de propriile cuvinte.

-Yach! Nu vreau sa aud asa ceva. Ma duc la mine in camera, le zic si dau sa ies pe usa cand vocea tatei ma opreste.

-Sabina, astazi mergeti sa vedeti noul apartament?

Ma sucesc catre el, ca sa-l pot privi si zambind ii raspund:

-Da, a ramas sa ma sune Bogdan cand hotaraste cu Sergiu o ora la care sa ne intalnim. Inca nu am vorbit cu el, asa ca nu stiu mai mult.

-Pot sa-ti dau un sfat?

Mama se uita catre el si isi stramba nasul, semn pe care il recunosc imediat ca este de nemultumire la ceea ce urmeaza tata sa-mi spuna.

-Bineinteles, zic devenind dintr-o data curioasa.

-Nu face nimic din ceea ce nu-ti doresti doar pentru ca cineva, fie el si Bogdan se asteapta ca tu sa faci acel lucru.

-Te referi la mutat? Tata, imi doresc sa ma mut cu Bogdan.

Eşti fenomenală! (Finalizată)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum