21

9.1K 666 47
                                    

-Salutare!

Aud glasul ăsta gajait și tot stomacul începe sa-mi forfoteasca. Bine ca n-am mancat astazi mare lucru pentru ca in clipa asta cred ca as fi fost in stare sa vars.

-Ea este Alexandra, dar prietenii ii spun Ale. Ale, ei sunt prietenii mei... bine... mai putin imbecilii astia care imi sunt frati si pe care ii stii deja... si boul asta de aici care imi este var, dar pe care n-ai avut ghinionul sa il cunosti, spune Sergiu amuzat.

"Original mod de a ne face cunostinta cu iubita lui."

Gluma facuta trebuie sa recunosc ca in alte conditii m-ar fi binedispus, dar sa-mi zica ca sunt prietena lui, e prea mult. Eu nu vreau sa fiu prietena lui.

-Ea este Anda, iubita fratelui meu Matei. Ea este Raluca iubita lui Radu, iar ea este Sabina... face o pauza in care ma analizeaza cateva secunde de sus pana jos si invers, il vad ca inghite in sec si apoi isi trece cu limba peste buza superioara... ea este Sabina, se repeta, logodnica lui Bogdan. Ma bucur ca ai ajuns cu bine acasa, Sabina, mai adauga si eu sunt efectiv fara cuvinte.

Ma priveste fix in ochi si pare putin, dar putin incordat. Nu acelasi lucru pot spune si despre Alexandra. Evident ca ea, prietena lui, sau ce dracu o fi nu are habar despre ce vorbeste el, dar eu stiu. Mi-a dat-o subtil, ce sa zic. Ii zambesc ironic fara sa-mi mut privirea de pe fata lui. Nu cedez, presiunii! Nu cedez! Insa vocea Andei ma distrage si ma uit catre ea.

-Buna Ale, spune si zau daca nu imi vine sa-i dau un sut in cur. De ce e asa simpatica si prietenoasa? Ea nu este prietenoasa. Ea este prietena mea aia nesuferita care nu accepta oameni noi in gasca. Ce e cu ea? Ma incrunt si imi pun speranta unei primiri mai tendentioase din partea Ralucai.

-Buna Alexandra, spune ea. Nu pot sa-ti spun Ale, inca nu suntem prietene.

"Ah, ma simt razbunata! Bravo Raluca, arata-i cine-i seful! N-are ce cauta in gasca noastra."

-Buna Alexandra, ii spun si eu pentru ca privirea ei s-a oprit pe mine, dar dumnezeu mi-e martor ca in clipa asta i-as face parul permanent.

Am simtit pentru o fractiune de secunda ca ma analizeaza. Dar poate doar mi s-a parut.

-Buna ma bucur sa va cunosc, spune ea zambind.

-Da, scuze pentru... Stiu ca nu suntem cei mai cizelati prieteni din lume, spune Matei razand, facand aluzie la faptul ca nu le-am acordat atat de multa atentie atunci cand ea si Sergiu au venit langa noi.

-Nici o problema, cunosc slabiciunile fratelui tau ca si calitatile sale. Una dintre acestea este ca stie sa-si aleaga prietenii.

"Daca faptul ca e frumoasa nu era de ajuns, mai e si desteapta. Are vorbele la ea" imi spun si credeti-ma ca mustesc de gelozie. Nu ma intrebati de ce sunt geloasa. Sunt si gata!

Incep sa bat din picior si sa privesc oriunde numai spre Sergiu si Alexandra, nu.

-Esti bine? ma intreaba Bogdan sarutandu-mi crestetul capului.

-Da, sunt putin ametita. Am o durere surda de cap. Cred ca sunt deocheata, zic.

-Nu incepe cu babisme din astea.

-Tu m-ai intrebat ce am, ii zic taios. Mergem? intreb putin mai tare astfel ca toti cei din gasca sa ma auda.

-Haideti sa intram sa ne gasim locurile inca pe lumina aprinsa, adauga Radu. Astea sunt biletele voastre, zice intinzand catre mine doua dintre ele.

Le iau si le strang in mana.

Intram in sala si incepem sa ne cautam locurile. Bineinteles ca sunt undeva pe la jumatatea salii, pe mijloc oarecum, toate pe acelasi rand.

Eşti fenomenală! (Finalizată)Where stories live. Discover now