Bölüm 10 - Daha bitmedi

35 5 0
                                    

Bir kere daha ve bir kere daha . Adam Violetta'yı cezalandırmaktan bıkmıyordu . En ufak şeyde artık Natasja'yı değil Violetta'yı cezalandırıyordu. Çünkü Violetta tüm suçları üstüne alıp sevgiyle bağlı olduğu dostunu koruyordu . Ama dayanma gücü de her geçen gün azalıyordu . Sönüyordu Violetta . Adam insafsızlığını her geçen gün arttırıyordu . Her geçen daha çok vuruyordu . O kırbacın her darbesi Violetta'ya gerçekten bir iz bırakmaya başlamıştı. Her defasında sürünerek kıyafetleri yırtılmış bir biçimde odasına gidiyor ve o sarı tozun onu iyileştirmesini bekliyor ve iyileştirince de uykuya dalıyordu. Bir keresinde Natasja aç olduğunu söylemişti . Violetta, Natasjası mutfağa insin diye kapıyı açmıştı . İkiside mutfağa inmiş ve buzdolabına bakmışlardı. Buzdolabı'nın içinde sadece ekşimiş ve küfleneyazmış bir kase yoğurt ile bir elma bulmuşlardı . Elmayı Natasja almış ve saklamıştır . Kaseyide alıp yukarı çıkmışlar . O kadar azımış ki kasenin içindeki yoğurt . Onun hepsini Natasja'nın yemesine izin vermiş Violetta . Bir kaç saat sonra adam nasıl olduysa bunu fark etmiş . Odalarına gitmiş . Natasja her zamanki gibi çok korkmuş . Kendisinin cezalandırılacağını düşünmüş çünkü o yemişti yoğurdu . Violetta ise hiç bir şey yememişti ama yinede olaylar Natasja'nın düşündüğü gibi olmamış . Violetta yine korumuş arkadaşını. Sadist adam ise tüm öfkesini küçük kıza kusmuş . O gün her zamankinden ağır cezalandırmış kızı. Violetta odasına çıkmış . Yatağına acı içinde yatmış . Natasja kendini berbat hissediyormuş. Bu her halükarda onun suçuydu . Violetta gelip yattıktan sonra yine aynı çekingen bir tavırla onun yanına gitmiş . Violetta'nın üzerinde her zaman cezalandırıldığı gibi yeniden kan varmış . Ama artık buna o da alışmış. Elmayı çıkarmış ve Violetta'ya uzatmış . Violetta'nın o anda gözleri kapalıydı . Onu birazcık sallamış . Violetta onun dokunuşundan çok korkmuş. Gözlerini açmış . Natasja onu salladığı elini geri çekmiş ve elmayı uzatmış . Violetta rahatlayıp elmayı almış ve Natasja'ya bakmış .

Natasja : O senin.

Demiş büyük bir tatlılıkla. Violetta elmaya bakmış sonra elmayı tam ortadan elleriyle bölmüş ve bir yarısını Natasja'ya uzatmış . Natasja elmasını almış . Natasja arkadaşına o kadar çok saygı duyuyormuş ki. Onu çok seviyormuş. Violetta'nın bu davranışı azıcık da olsa onu rahatlatmış. Ama hala kendisini suçluyormuş. Violetta onun kendisini suçlamasını asla istemezdi .

Violetta : Senin hatan değildi .

Diye fısıldamış. Sesi o kadar az çıkmış ki. Ardından var gücüyle elmadan bir lokma almış . Sonra olanlar ise her zamanki olanlarmış . Elmasını daha bitiremeden uykuya dalmış.

Günler böyle sürüp gitmiş . Her fırsatta adam ona zarar vermeye ve cezalandırmaya devam etmiş . Vücudundaki tüm yaralar iyileşse de Violetta'nın daha önemli bir yerinde yaraları asla geçmiyordu . Olanlar ruhunda iz bırakıyordu. Her geçen gün daha fazla soğuyan Violetta sonunda gerçekten kül olmak üzereydi . Artık Natasja ile geceleri yatmıyordu . Ona sarılmıyordu . Korkuyordu . Aynı Natasja gibi her şeyden kokuyordu . Hatta Natasja'dan bile korkuyordu . Eğer Natasja ona dokunmaya kalkarsa olduğu yerde donup kalıyordu . Nefesi sıkışıyordu . Bazen saatlerce kendine gelemediği zamanlar bile oluyordu. Bunun farkına Natasja'da varıyordu. Violetta'nın sınırları vardı . Sadece ufak tefek yerlerinden dokunursa korkmuyordu ama yinede geriliyordu. Onun sınırları olan yerleri bazen onu kendine getirmek için kullanıyordu çünkü arkadaşı sürekli dalıyordu . Eğer onu kendine getirmezse aç kalabilirdi .Violetta'nın yemek yemeği bile unuttğu günler oluyordu . Bazende çığlıklarla uyanıyordu . Gecenin bir yarısında kendine gelmeye çalıştığı uzun saatlerle yaşıyordu.

O gün tam anlamıyla 4 yaşına basalı 5 ay olmuştu . Natasja ise 5 yaşındaydı. Tam üç gündür yatağının kenarında bacaklarını kendine çekmiş ve aynı yere bakarak ,uyumadan geçirmişti. Kimse onu kendine getiremedi . Kimseyi duymuyordu . Adam onu kaldırarak yatağına yatırmaya çalışmıştı ama kız sanki bir anda yüzlerce kilo ağırlığında olmuştu . Kimse ona ne olduğunu anlamıyordu. Ama gözleri kırpmadan hep açıktı . Hala nefes de alıyordu . Bu durum kesinlikle alışa gelmiş bir şey değildi . Natasja'nın , Violetta için endişelendiği birçok gün olmuştu ama bu sefer herşey çok farklıydı . Bu sefer gerçekten bazı şeyler değişecekti . Belki gerçekten biricik arkadaşını kaybedecekti . Onu defalarca sallamış , başında ağlamış ve kendine gelmesi için yalvarmış ama bütün bunlara rağmen arkadaşı hiç kendine gelmemiş . Natasja , Violetta'nın yanına kıvrılmış ve ona sıkıca sarılmış . Uzun bir zamandan sonra ilk defa onunla beraber uyumuştu . İkisi de o şekilde yerde bütün gece durmuşlar . Natasja uyanınca yine ağlamaya başlamış . Yorgun düşene kadar ağlamış . Sonunda pes etmişti . Sadece arkadaşına iyice sokulup şu cümleleri sarf etmiş .

Ölmek İçin Başka Bir Gün SeçWhere stories live. Discover now