Neden gittin?

57 1 0
                                    


Merhaba Arkadaşlar;

Sınav haftası diye yazdıklarımı yayımlayamadım ama şimdi döndüm. Yazmamı istediğiniz bir olay olur bir duygu, düşünce olur bana yazarsanız bir konu altında inceleyebilirim. Hepinize iyi akşamlar sizi seviyorum :*


Gözyaşım,gözbebeğime dolmuştu yine. Balkonun köşesine sindim ve ellerimle damlaları yokettim. Bir ayıcığım vardı beni sarmalayan onu da bırakmaya hiç niyetim yoktu. Adını peri koymuştum küçükken. Bana annemden kalan tek hatıraydı belki de. Çünkü annemin küçüklüğünden kalma ayıcıktı. Babam, annemin gidişini hazmedememisti ve zamanla bu yokoluşunu yoketmek için ona dair bütün izleri umutlarıyla birlikte yakmıştı. Elimde kalan ayıcığı bile yakmak istemişti lâkin ben ağlayarak yalvarınca birşey diyememişti. Annemin yüzünü unutur hale gelmiştim şimdilerde ve bugün... bugünonun ölüm yıl dönümüydü.

Mezarına gitmiştim sabahın erken vakitlerinde. Annemin en sevdiği papatyalardı. Papatya gibi eşsiz bir kadındı da zaten. Ama ona doyamadan gitmişti. Onu içime doyasıya çekemeden gitmişti. Biraz daha kalsaydı ruhum huzurundan yanardı bilirdim ama o gül dikeni gibi acıtmayı seçmişti. Sahi gidenler izliyor muydu geride bıraktıklarını?

Gözlerimi bedenimle gökyüzünü ayıran buğulu cama odakladım. Gökyüzü benim için annem demekti. O da beni izliyordu yukarıdan. Ama bu cam ona yakın olmamı engelliyordu. Buğulu camı açıp esen rüzgarın içime işlemesini seyrettim. Yıldızları seyrederken, hislerimi şöyle bir süzgeçten geçirdim. Onu çok özlüyordum. Neden aldılar seni benden?

Babam "Kızım hadi salona gel hasta olucaksın" diye bağırdığında "Peki baba" diyip camı kapatmadan uzunca baktım ve iç çektim. Camı kapattığımda son kez buğulu camı elimle silip gökyüzüne göz gezdirdim. Ben onu gökyüzüne bakarak izlemekten yorulmuştum. Artık rüyalarıma gelse iyi olucaktı.

#Duygu Hazinesi#Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin