Ölüler Kitabı

2.2K 600 182
                                    

Malik sabah saat dokuz gibi uyandı çok rahat bir uyku uyumuştu. Yataktan kalktı acıkmıştı

"birşeyler atıştırsam iyi olurdu"dedi. Kalktı birşeyler yemek için mutfağı aramaya başladı . Aşağı kısma indi Cabir uyuduğu kitabın başından Malikin ayak seslerinden uyandı .

"Sabahın bu saatinde ne arıyorsun . "
"Hiç sadece biraz acıktım o yüzden mutfağı arıyorum seni rahatsız etmemin tek sebebi bu."

Uykulu gözlerler "karşı odanın sağında bulunan koridorun sonunda "
dedi .

Malik mutfağa gitti . Mutfaktan abisi Cabir e seslendi "sanada bir şeyler hazırlayayımı? "

"Evet sevinirim "
"Ekmek yok markete kadar gidermisin ben bunları hazırlaya na kadar ."
"Tamam ben gidiyorum birazdan gelirim ."

Malik kahvaltıyı hazırlamasının üstünden yarim saat geçmişti . Cabir içeri girdi marketin yerini bulmakta zorlanmış olmalıydı .

"Bir saatir fırın , market aramaktan ayaklarima ağrılar girdi burası çok karma karışık bir yer." Malik ,"tahmin etmiştim marketi bulamadığını . "

Cabir

"Tabi yabancı bir yerde elimle koymuş gibi bulmamı beklemiyorsun ."

Malik yumuşak bir tebessümle abisi Cabir e anlamlı bir şekilde gülümsedi . Kahvaltıyı yaptıktan sonra iki kardeş evi gezinmeye basladi . Bu gezinme sırasında arka odanın bir tanesinin kilitli olduğunu fark etti Malik .
Kilitli kapı çapraz şekilde zincirlenmiş ve üzerinde yedi kilit vardı. "Bunu görmelisin kardeşim " Malik abisi Cabir'in yanına geldi.
Kapının üzerinde eski mısır alfabesiyle bazı yazılar kazılmıştı . Tozlu kapıyı Cabir eliyle sildi . Malik bunu okuya bileceğini söyledi bazı harfler yazı çok eski olduğundan net bir bicimde okunamiyordu. Malik biraz inceledikten sonra harfleri tanımladı .

Cabir "bunu yapmamızın iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum."
***

Malik okumakta ısrar etti. Cabir her nekadar bunun kötü bir fikir olduğunu söylesede Malik okumakta kararlıydı . Malik parmaklarıyla yazıya dokunarak okumaya başladı . Her kim kapıyı açmak için bu yazıyı okursa karanlıktaki güçlere sahip olacak yada o güçlerin esiri olacak yer altı cehennem kapıları açılacak . Karanlık sizi an ve an takıp edecek .
Okuma esnasında Malikin göğsündeki mühür parlamaya başladı.Cabir mührün parladığını farkedince biraz panikledi ve korku dolu sözlerle .

"Göğsün ,Malik ,parlıyor .
Büyük babam mektupta bundan bahsediyordu . "
Malik in göz bebekleri büyüdü yeşil bir renk aldı. Malik kısa bir süre sonra kendinden geçti ve yere düştü . Cabir panik ve şaşkınlık içinde kardeşini kucakladı onu salonun bir köşesinde bulunan bir çek yatın üzerine uzattı. Kendine gelmesi için masada bulunan suyu avuçuna dökerek Malikin yüzüne döktü nabzını yokladı önemli bir şeyi yoktu Malik yavaş yavaş kendine geldi .

" Bana neler oldu başım çok ağrıyor . Göğsümde çok büyük bir ağrı hissediyorum. "
Cabir
" Bayıldın kapıdakı eski Mısır alfasındekı yazıyı okuduktan sonra kendinden geçtin ."
Malik kendini toparladıktan sonra tekrar kapının bulunduğu koridora gitti . Cabirin her nekadar hoşuna gitmesede kardeşinin ardına takıldı .
Korku dolu gözlerle tekrar aynı kapının önüne geldiler . Malik tekrar okumaya başladı . Okuma bittikten sonra kapıdaki yedi kilitten biri açıldı. Bir anda kapının önünde kırmızı deri kaplı ortasında siyah bir yakut bulunan küçük bir kutu belirdi ...
Cabir bunun az önce burda olmadığını belirtti . Malik kutuyu eline aldı ve kutunun orta kısmında bulunan yakuta dokundu . Kutu birden açıldı . Kutunun içinden küçük bir anahtar ve bir not cıktı . Notta eski Mısır alfabesiyle yazılmış . Malik notu okumaya başladı . Bu anahtar ölüler kitabının anahtarıdır gitmekte olduğunuz yolun ışığıdır . Malik kardeşine bu kitap nerde olabilir diye sordu .
Cabir

"Kütüphanenin olduğu yere gidelim . Büyük ihtimalle raflarda gizlemiş olmalı büyük babam ."
İki kardeş kütüphanenin bulunduğu salona geldiler kardeşler aramaya koyuldular nasıl bir kitap olduğunu bile bilmiyorlardı . Cabir.
"Nasıl bir şey arıyoruz ?..."
Malik
"Elimizdeki bilgilere bakılırsa kitap anahtar ile açılıyor . Üstünde kilit olan yada anahtar takılan bir kitap arıyoruz . "

"Anlaşıldı kardeşim .
Aramaya devam edilim. "Yüzlerce raf binlerce kitap arasında bunu bulmak hiç kolay değildi . Saat gecenin 2 si olmuştu iki kardeş yorulmuş buna artik yarın devam etmek için karar verdiler . Uyumak için odaya gittiler . Aralarında istişare etmeye başladılar .
"Çok kitap var ." Büyük babaları bukadar kitabı bir araya getirmek için çok uğraşmış olmalıydı . Cabir
"Malik biz kitabı bulduk diyelim ondan sonra ne olacak ."

Malik

"Bilmiyorum ? Ama ne olursa olsun ben bu işin peşini bırakmam ."
Malik yatağa uzandı kitabın nerde olabileceğini düşünürken uyuya kaldı. Cabir kardeşinin uyduğunu fark etti . Cabir kendi kendine çok yorucu bir gün oldu dedi . Ve derin bir uykuya daldı . Sabahın saat dörduydu Malik yataktan çığlıkla fırladı . Ter içindeydi . Cabir korkmuştu . Ne olduğunu sordu Malik sadece bir kabus . Cabir "Ne gördün uykunda"

Malik

"Dedimya sadece bir kabus okadar ."

Cabir kardeşi Malike biraz uyumaya çalış dedi . Ve iki kardeş tekrar uyumaya başladılar . Öğle vaktine yakin bir zamanda uyandı Cabir kardeşi Malik bir sigara yakmış salonda oturuyordu . Kalktı kardeşinin yanina geldi .

"Senin sigarayı bıraktığını sanıyordum ama anlaşılan ben yanlış biliyormuşum ."

"Hayır sen yanlış bilmiyordun buraya gelmeden bir iki gün önce tekrar başladım . Birde senin beni içerken görmeni istemiyordum . Bu yüzden senin yaninda kullanmıyordum . Artik bir önemi yok . Biz işimize bakalım "

"Sen bilirsin sigaranın zararlarını seninle tartışmayacağım sen benden daha iyi biliyorsun . On dört on beş yaşlarında olsan sana anlatırdım ama sen benden daha çok iyi biliyorsun . Anlatmaya lüzum yok . Bunu uzatmayalım" dedi.
*******
Tekrar kütüphanenin bulunduğu salona geldiler . İki kardeş rafların bir başından bir başına aramaya koyuldular .
Cabir kitabin bir tanesini eline aldı büyükce bir kitaptı . Kardeşini çağırdı.
"Aradığımız kitap bu olmalı üzerinde anahtar deliğini andıran bir yuva var . Buna bir göz at istersen "
Kitabi kucakladığı gibi masanın üstüne koydu . Malik hemen yanina geldi . Kitabın üstündeki yazıya baktı . Korku gözlerinden okunuyordu Malikin . Kitabin üstünde yazan yazıya bakıyordu . Ne oldu diye sordu Cabir . Malikte kitabin üstünde Ölüler kitabi yazıyor dedi .
Cabir
"Ne anlama geliyor bu ."
(Bu) dedi "Bütün dünyanın pesinde olduğu eski Mısırlılara ait Ölüler kitabi . "

Bütün dünya daki karanlık güçler bu kitap pesinde . Kitabin geçmişi çok eskilere dayanıyor. Malik anahtarı kutudan çıkardı ve anahtarı kitabin anahtar yuvasına yerleştirdi .
Anahtar büyülü bir güç dokunmuş gibi bir anda kendi kendine dönmeye başladı ve kitap açıldı. Cabir kitabi almak için elini uzattı kitap bir anda yerinden hareket etti sanki Cabirin dokunmasını istemiyormuş gibi . Şaşkınlıkla baktı iki kardeş Malik tutmak için bir hamle etti. Malik elini uzatır uzatmaz kitap eline doğru hareketlendi. Malik kitabı eline aldı ve tekrar kilitli kapının yanina geldiler . Kitap kapının bulunduğu yere geldiklerinde hareket etmeye başladı . Sayfalar rüzgara kapılmış gibi açılmaya başladı .
Kitap sayfalar açıldıkça yerden yükselmeye başladı . Göğüs hızasına kadar yükseldi bir sayfada durdu . Malik kitabın basına geçti ve okumaya başladı . Ruhlar karanlık güçler gölgedeki gizemli bedenler cehennemin kapıları açılsın . Ölüm artık sizinle cehennem güçleri sizin peşinizde. Okuma bittikten sonra kapıdaki kilitler sırasıyla açıldı kapı ardına kadar açıldı .
Malikin göğsündeki mühür tekrar parlamaya başlamıştı . Mührün sırrı hala çözümlememişti.

KARANLIK TOPRAKLAR  ALEVYON Where stories live. Discover now