Büyücü Karla ve Kral Niu

1.3K 518 102
                                    

Mavi dumandan oluşan toz bulutunun içinden geçtiler . Kendilerini bir sarayın surları içerisinde buldular .

Her yer yemyeşil , küçük bir cennet bahçesi misali . Uzun kuleler , yüksek köprüler ve bütün sarayı kaplayan sarmaşık gülleri ihtişamlı bir görüntü veriyor saraya .

Bütün kuleler de birer gözcü muhafız ve surlar üzerinde mevzilenmiş okcu ve kılıçlı suvariler . Muhafızlar her an savaşa girecekmiş gibi hazırlıklı .

Malik ve arkadaşları bu ihtişamlı manzara karşısın da etkilendiklerini gizleyemediler . Onlar seyrin keyfini çıkarırken yanlarına bir gurup muhafız geldi. Muhafızlara bir kadın önderlik ediyordu .

Kadın atın üstünden yanındaki muhafızlara seslenerek "onları saraya götürün . Muhafızlardan bir kaç tanesi Malik ve arkadaşlarının ellerini bağlamak için bileklerinden tuttular .

Malik muhafızlara direnerek bizi nereye götürüyorsunuz diyerek çıkıştı .

Bunun üzerine önderlik eden kadın " onları rahat bırakın onlar kral Niu nun özel misafirleri . Onları sarayda en güzel şekilde ağırlayın . Kral Niu onlara iyi bakılmasını emretti .

Muhafızlar gözetiminde yavaş , yavaş saraya dogru ilerlemeye başladılar . Malik muhafızlardan bir tanesine bu bayanda kim diye sordu

." O mu ? O kralın sağ kolu adı Karla olarak bilinir uzun yeşil bir pelerin giyer elinde bir asa ,uzun saçlı, yeşil gözlü ince belli beyaz bir teni olan bu kadın aslında bir büyücü ve kain . "

"Sakın güzeliğine aldanmayın . Bildiklerim sadece bu "dedi muhafız .

Daha fazla konuşmak istemez gibi lafı kesti attı.
Çok geçmeden sarayın kapısından içeri girdiler.

Onları kapıda karşılayan üç güzel cariye onlara eşlik edip dinlenecekleri odalara götürdüler .

Sabah cariyeler Malik ve arkadaşlarını dinlendikleri odalarda n aldılar onlar için hazırlanan sabah kahvaltısına götürdüler. Kral Niu ve büyücü Karlayla beraber kahvaltıya oturdular .

Kral Niu" sizler benim özel misafirimsiniz rahat olmanızı istiyorum "dedi .

"Siz geçilmesi mümkün olmayan bölgelerden geçtiniz sizler bu yerlerden geçerken emrimde bulunan askerleri sizleri korumakla görevlendirdim . "

Malik oturduğu yerden kalkarak " bunun için size minnetarız size nasıl teşekkür edeceğimizi bilmiyoruz . "Lütfen şükranlarımızı kabul edin ."

Kral Niu "önemli değil "dedikten sonra" teşekkür etmesi gereken biri varsa oda benim ,ben Kral Niu size halkım ve ülkem adına teşekkür ederim "dedikten sonra yerine oturdu ,iki kolunu kaldırarak buyurun oturun anlamında işaret verdi .

Herkes oturduktan sonra büyücü Karla, Kral Niu dan konuşmak için izin istedi . Kral Niu buyur Karla seni dinliyoruz .

Büyücü Karla oturduğu yerden ağır bir şekilde kalktı sizler çok yüreklisiniz sizleri bu cesaretinizden dolayı tebrik edrim .

Ama unutmamanız gereken bir şey var yolculuk daha yeni başlıyor herşeye hazırlıklı olmalıyız dedikten sonra yerine oturdu .

KARANLIK TOPRAKLAR  ALEVYON Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora