Hoofdstuk 1

31.7K 509 56
                                    

Normaal eindig ik met de A/N, maar voor deze keer begin ik ermee.

Wat ik wil zeggen is dat ik dit verhaal aan het verbeteren ben. Het is de bedoeling dat er veel minder schrijffouten in komen te staan en dat de beschrijvingen uitgebreider worden etc.

Hoe dan ook, ik hoop dat jullie het leuk zullen vinden, ondanks de fouten die er tot nu toe nog in staan :)

-Jolientje

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

*POV Kyle*

Ik neem mijn potje gel van het houten plankje boven mijn wasbak. Met mijn vingers ga ik door het slijmerige spul en breng het aan in mijn haar. Ik zet het zwarte potje terug en kijk in de spiegel. Mijn donkerbruine ogen passen mooi bij mijn bruine haar dat ik net in een kuif gezet heb. Ik veeg de spiegel af die een beetje aangedampt is van het douchen van daarnet.

Ik ga mijn kleine badkamertje uit die zich aan mijn kamer bevindt. Ik loop snel mijn kamer door, ik heb al tijd tekort door het douchen en was al later opgestaan. Ik loop de houten en krakende trap af naar beneden en loop de keuken in waar mijn broer al aan tafel zit. Ik ben bijna altijd alleen met mijn broer thuis hij is twee jaar ouder en dus achttien aangezien ik zestien jaar ben.

Mijn moeder moet heel vaak werken en is daarom bijna nooit thuis, zowel ik als mijn broer missen haar altijd erg hard en zijn dan ook heel blij als ze thuiskomt. Ze werkt echt veel te hard en te lang, ze wil ons alles geven wat ze maar kan en is er voor bereidt om dan abnormaal veel te werken. Zelfs als ik en mijn broer vragen en al bijna smeken om vakantie te nemen weigert ze te luisteren en gaat ze maar door en door. Ik zucht bij de gedachte aan haar.

Mijn vader is er ook nooit, ik bedoel hij is er niet meer, bij hem is het onvermijdelijke gebeurd en is gestorven bij een auto ongeluk. Midden in de nacht belden er twee mensen van de politie aan en zeggen dat hij omgekomen is, naar mijn gevoel stopte de aarde met draaien en stortte alles in. Ik dacht echt dat ik er nooit door zou komen maar uiteindelijk is het me dan toch gelukt en we missen hem allemaal. De gedachte eraan dat we hem nooit zullen terug zien bezorgt me kippenvel. Dat alles gebeurde op mijn veertiende. Het gebeurde in de zomervakantie. We waren zo opgewekt want mijn vader kwam eindelijk naar huis van zijn werk. Maar hij is nooit thuisgekomen, we begonnen ons ongerust te maken toen hij twee dagen te laat was en nog niet kwam, die nacht kwamen de politieagenten ons het slechte nieuws melden en de dagen die daarop volgden waren de zwaarste in mijn leven. Ook vanaf toen is mijn moeder zo veel beginnen werken. Voordat hij naar zijn werk vertrok heb ik van hem een gitaar gekregen waar ik nu nog zo goed als elke dag op speel. De gitaar was voor mijn verjaardag en sindsdien ben ik begonnen met gitaar te spelen maar ik was al veel vroeger begonnen met muziek. Mijn eerste instrument was de piano en dan later de gitaar maar ik zing ook wel wat. Soms probeer ik liedjes te schrijven die ik dan zing voor mijn vader, hij is nog altijd mijn grote voorbeeld en dat zal hij altijd voor me blijven.

'Hey Kyle', zegt mijn broer terwijl hij een boterham in zijn mond steekt. 'Hey bro, alles goed?' vraag ik en schuif de stoel achteruit om erop te gaan zitten. 'Ja prima met jou?'

'Gaat ook wel.'

'Moet je een lift naar school?'

'Als dat uitkomt, ik ben toch al laat.'

'Oké, eet snel wat dan breng ik je wel', zegt hij. Ik knik en neem een boterham uit de zak. Met mijn mes ga ik door de nutella pot en smeer het erop. Ik eet hem snel op en zoek mijn zwarte vans. Na een aantal minuten zoeken vind ik ze uiteindelijk onderaan de oude trap. Ik zwaai mijn rugzak over mijn schouder en loop de voordeur uit. Mijn broer zit al te wachten in zijn auto en ik kom er nu ook aangelopen. Zijn auto past perfect bij hem, een BMW cabrio. Onderweg naar school is het stil in de auto, het is geen ongemakkelijke stilte maar eerder een stilte waarbij we allebei aan het nadenken zijn. Ik kijk wat naar buiten en zie veel mensen, een aantal kinderen met een rugzak op hun rug, waarschijnlijk gaan zij ook naar school. Een aantal oudere mensen -eigenlijk meer bejaarde- die aan het wandelen zijn en sommige zitten op hun terras een kaartspel te spelen. Ik zie ook een man van rond de veertig zijn hond uitlaten, het is een grote bruine hond. Even moet ik lachen om een oude dame met een rode badjas die over de grond sleept, ze is haar brievenbus aan het leegmaken. Voor de rest zie ik nog wat vogels en veel auto's.

Ik hou van jou (Compleet)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu