Част - 15

366 31 4
                                    

Дани
Отидох в стаята си , отворих прозореца , беше много топло , отидох да погледна за някоя книга , но абсолютно всичките ги бях прочела. Затова просто реших да се промъкна и да взема някоя от книгите на Том. Влезнах в стаята му и започнах да търся книга, която да ми допадне и изведнъж изпадна едно дневниче вътре бе писано от преди пет години , отидох но пред последните страници и докато прелиствах прочетох името си върнах се и пишеше - "още от случката с пожара се влюбих в Дани , още когато бяхме в болницата и я видях да лежи и си помислих за миг как мога да я изгубя и как живота може да се срине за част от секундата , ако й се случи нещо...."
Чу се шум от вратата, Том влезе.

-Супер , вече знаеш всичко. - каза и хвърли телефона си на леглото. - мерси , че ме остави сам. - измрънка , съблече си тениската и дънките и остана по боксерки , тръгна да влиза в банята.

-Извинявай. - промърморих , а той само се обърна , това негово игнориране ме побъркваше , затичах се към него , скочих му на гърба и паднахме на земята. - Харесвам те - казах си под носа и започнах да целувам плочките му. - И то много.

Дани
Той не каза нищо , а и не трябваше , видях блясъка в очите му и как зениците му се увеличават.

Том
Исках да се правя на сърдит затова , което се случи , но как ? Как да се правиш на сърдит на такова крехко , сладко същество?

-Влизам в банята , идваш ли Дан - попита ме.

Не казах нищо , просто го последвах.

Love , lies and ...?Where stories live. Discover now