În putrefactie

1.7K 152 5
                                    

Am rămas blocată pret de un minut ascultând la tot ce îmi povestea batranica,1428 de camere,casa ar trebui sa fie mai degrabă un întreg castel.
-Unde gasesc aceasta casa?o întreb eu încercând sa mai scot cate ceva de la ea.
-Toate se leagă de numarul 1428,va trebui sa traversezi pădurea,vei ajunge la un râu iar de acolo va trebui sa numeri 1428 de copaci in directia in care curge râul!mi-a răspuns ea.
M-am ridicat sa plec dar îmi amintisem ceva:
-Scuzati-mi curiozitatea dar plecați undeva?Mi-ati spus ca el vine după dumneavoastra,cine este el?
A inceput sa rada usor si mi-a răspuns:
-El este vocea,oricine va incerca sa te întoarcă impotriva lui va murii!Acum vine după mine!
Am iesit din casa numai decat si am trecut strada în fuga:
-Fi cu ochii pe ceas mereu si nu uita numarul 1428!se aude batranica strigând din prispa casei.
M-am întors catre ea si am privito,ea mi-a facut cu mana parca luandu-si adio de la mine.
Nu m-a lăsat inima sa plec si sa o las asa,vroiam sa descopăr adevarul,asa ca am asteptat pana s-a lăsat seara în fața casei ei,asteptandu-l pe "el".
Se facuse ora 02:34 iar eu eram tot în fața casei,nu o mai auzeam cotrobaind prin casa de câteva ore,cu tot frigul de afara am decis sa intru în casa si sa o rog sa îmi facă si mie un loc intr-un colt.
Am intrat usor încercând sa nu fac prea mult deranj si nu mi-a luat prea mult timp sa o gasesc pe batranica,era la masa la care statusem cu ea de vorbă,cotorul de la mărul pe care il mancasem era încă pe masa,iar batranica,batranica era pe scaun,lipsita de viata dar tot ce vedeam acum era doar un corp în putrefacție mâncat de viermi si pe alocuri carnea putrezita ii se desprindea de pe os.Era imposibil,părea moartă de mai bine de 2 săptămâni.

Protejata De DiavolUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum